друкувати


Коштів для виплати стипендій перераховано недостатньо

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-18 01:34:14
ВНЗ так і не знизили бали, необхідні для стипендій. Говорять, платити всім нема чим.

Продовження невиплат студентам стипендій набуває трагікомічної ситуації. За словами першого замкерівника Секретаріату Українського молодіжного форуму Андрія Черних, після втручання прем'єра Юлії Тимошенко, яка заборонила ВНЗ підвищувати бали для одержання стипендій (у принципі, це 4), у деяких вишах для того, щоб видавати стипендії всім, у кого середній 4 і вище, планують зняти надбавки до зарплати у викладачів, повідомляє Освітній портал.

У Міністерстві освіти та науки заявляють, що гроші на стипендії ВНЗ перерахували в повному обсязі. Там же повідомили, що вже пригрозили керівництву ВНЗ відповідальністю, якщо вони будуть затримувати зарплати й стипендії.

За інформацією Черних, коштів виділена недостатня кількість. Тому багато навчальних закладів як і раніше втримують установлений ними раніше середній бал від 4,2 (Східноукраїнський університет (Луганськ), до 4,6 (інститут мистецтв Прикарпатського університету ім. В. Стефаника) і залишають без стипендії трієчників (Тернопільський техуніверситет, Харківський педуніверситет, Економічний університет, Київський торгово-економічний університет).

Обговорити на форумі