друкувати


Криза похитнула популярність ПУТІНА і МЕДВЕДЄВА

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-18 11:56:55
Падіння рейтингів МЕДВЕДЄВА і ПУТІНА співпало із застереженнями російського уряду, що економічний спад в нинішньому році буде набагато глибше очікуваного. Криза похитнула колись непохитну популярність ПУТІНА і МЕДВЕДЄВА, стверджує The Wall Street Journal.

Як пояснює кореспондент Ендрю ОСБОРН, це збіглося з застереженнями російського уряду, що економічний спад в нинішньому році буде набагато глибше очікуваного.

"Разом з різким падінням цін на нафту в США цей потік поганих новин обвалить рубль більш ніж на 2%, а акції на двох головних російських майданчиках - на 9,4%", - повідомляє газета.

На думку автора, уряд заговорило про кризу більш реалістично. "Лейтмотив висловлювань влади такий: ситуація погіршиться, але золотовалютні резерви допоможуть країні протриматися", - пише газета. У вівторок заступник міністра економіки Андрій КЛЕПАЧ заявив, що в нинішньому році обсяги російської економіки, ймовірно, скоротяться на 2,2%, пославшись на різке зниження інвестицій - на 14%. Днем раніше стало відомо, що обсяги промислового виробництва в січні впали на 16% - рекорд за багато років, а затримки зарплати зросли майже на 50% і торкнулися півмільйона чоловік.

За словами офіційних осіб, в нинішньому році бюджетний дефіцит складе 8% і його доведеться покривати з резервного фонду. Влада вперше оголосили, що Кремлю доведеться скоротити витрати на Олімпіаду в Сочі, наголошує видання. Тим часом ВЦИОМ оголосив, що рейтинги ПУТІНА і МЕДВЕДЄВА в лютому зменшилися до 74% і 69% (у порівнянні з 81% і 79% у вересні відповідно). Щоправда, генеральний директор інституту Валерій ФЕДОРОВ стверджує, що показники просто повертаються до нормального рівня після незвичайного, за його словами, підвищення у зв'язку з війною з Грузією.

Обговорити на форумі