друкувати


Skype заважає ловити злочинців

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-17 01:29:59
Італійська поліція повідомляє, що за її даними, в організованих злочинних угрупованнях замість звичних мобільних і стаціонарних телефонів, для спілкування все частіше використовується клієнт Skype.

Першими цю проблему помітили в податковій поліції та митниці Італії. За словами італійських карабінерів, переговори членів мафії по Skype зашифровані і це не дає можливісті їх прослуховування. Раніше телефонні переговори були для правоохоронних органів Італії звичайним і цінним джерелом інформації. Щорічно на ці цілі витрачалося кілька мільйонів євро. Варто зазначити, що трапляються випадки, коли за недоглядом поліції подробиці телефонних переговорів деяких політиків ставали надбанням громадськості.

Саме тому влада Італії зовсім не має наміру допомагати поліції в прослуховуванні розмов через Skype. Більш того, вона офіційно заявляє, що має намір лімітувати масштаби прослуховування телефонних розмов та дозволити цей захід, як крайній, тільки якщо мова йде про великі злочини. Крім цього, прослуховування приватних розмов буде заборонено без відповідного рішення суду, а їх подробиці зможуть бути відомі ЗМІ тільки після завершення судового процесу.

Нагадаємо, аналогічну проблему щодо використання злочинними угрупуваннями клієнта Skype, також відмітили правоохоронні органи Великобританії та Німеччини. Ще одними незадоволеними виявилися американські розвідслужби. Але їх не влаштував сервіс мікроблогів Twitter, який, на їх думку може використовуватися терористами в своїх цілях, повідомляє It.ua.

Обговорити на форумі