друкувати


На Коломийщині поховано 8 юнаків, які загинули в Афганістані

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-17 11:24:31
За офіційною версією, 15 лютого 1989 року останній радянський солдат покинув землю Афганістану, де десятиліття вирувала війна, в якій за рішенням ЦК КПРС брали участь і війська тодішнього СРСР. Майже кожен четвертий військовослужбовець був призваний до Афганістану з України.

За неофіційною статистикою, за 20 років після афганської війни колишніх воїнів-інтернаціоналістів померло у п'ятеро разів більше, аніж під час самих бойових дій. 15 лютого – день виведення військ з Республіки Афганістан.

Уже традиційно цього дня представники Коломийської районної державної адміністрації долучаються до виїздів на могили убієнних спільно з ветеранами-афганцями.

Вчора було відвідано родини загиблих у селищах Гвіздець, Печеніжин, селах Нижній Вербіж, Мишин, Спас, Ворона, Скопівка та П'ядики. На кладовищах лягли вінки і квіти, заплакали свічки. Линули в скорботній тиші щирі молитви. А о 13 годині на Меморіальному комплексі м.Коломиї відбулась мітинг-панахида, в якій взяли участь представники Коломийської та районної влади, духовенство, молодь та громадськість. "Ця історична подія має глибоке значення, - зазначив у своєму виступі голова Коломийської райдержадміністрації Михайло Вінтоняк, - вона ознаменувала собою припинення війни. За його словами, в історії нашої країни воїни-інтернаціоналісти завжди бути зразком патріотичної відданості своїй державі. М.Вінтоняк подякував воїнам-афганцям, їхнім матерям та батькам за самовіддане служіння Батьківщині, повідомляє Прес-служба РДА.

Обговорити на форумі