друкувати


Українська дискотека в школі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-17 10:26:51
На Коломийщині триває акція "Українська дискотека". Після того, як потужні музичні центри з українським репертуаром отримали два заклади культури (в Спасі та Великій Кам’янці), настала черга школи. Такий подарунок від організаторів (нагадаю, акцію проводить Молодіжна адміністрація області під патронатом голови ОДА) отримала Молодятинська школа.

З кількамісячного досвіду вже можна робити певні висновки: наприклад, що проект працює там, де є ентузіасти, творчі й активні люди, готові бути заспівувачами цієї справи.

На першій дискотеці під подаровану апаратуру побували керівник виконкому районної організації партії "Народний союз "Наша Україна" Михайло Матрофайло й авторка цих рядків і переконалися, що такі ентузіасти в тутешній школі є. Це, насамперед, подружжя Жупників: директор школи Ярослав Васильович і його дружина Тетяна Євгенівна. Саме вони задавали тон дискотеці, організували для учасників конкурси з призами, створювали настрій усій шкільній родині. Діти радо запрошували дорослих до свого танцювального кола і їхні очі при цьому світилися радістю та щирою приязню.

Юні українці у вишиванках танцювали під українські мелодії, підспівуючи артистам. Шкода тільки, що в гарній, оновленій Молодятинській школі, де педагоги гармонійно поєднують навчальний процес з вихованням та організованим дозвіллям дітей, наразі бракує спортивного й актового залів.

Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі