друкувати


І.КРІЛЬ:Підготовкою Євро-2012 мають зайнятися парламентарії України та Польщі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-17 09:44:14
"Україна та Польща мають створити міжпарламентську групу, яка займатиметься сприянням проведення Євро-2012", - відзначив лідер Єдиного Центру, народний депутат України Ігор КРІЛЬ на зустрічі з представниками польського сейму.

"Між депутатами України і Польщі вже давно триває активний міжпарламентський діалог, - зазначив Ігор КРІЛЬ. - Парламентарії обох країн займались питаннями поглиблення транскордонної та регіональної співпраці, європейської інтеграції України. Однак, сьогодні Євро-2012 – найбільший спільний проект, який реалізують Україна та Польща, і це питання має бути пріоритетним для міжпарламентської групи".

Політик переконаний, що створення такої групи допоможе вирішити проблемні питання, пов’язані з проведенням європейського чемпіонату з футболу. "У зв’язку зі світовою економічною кризою проблем стало значно більше, - говорить народний депутат. - Це брак інвестицій, затримки з будівництвом стадіонів, проблеми з розвитком транспортної інфраструктури та готельного господарства".

На думку політика, найголовнішим завданням цієї групи буде заповнення законодавчих прогалин у питанні проведення Євро-2012.

"Для України це питання є надактуальним, адже значна частина законопроектів, які повинні прийнятися до Євро-2012, досі не проголосовані Верховною Радою. Якщо в парламенті буде група, для якої пріоритетним питанням буде проведення Євро-2012, – процес буде рухатись набагато швидше", - наголошує Ігор КРІЛЬ, повідомляє прес-служба Єдиного Центру.

Обговорити на форумі