друкувати


Третина европейців винить у кризі іудеїв

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-16 06:38:05
Жителі Европи стали гірше ставитися до іудеїв через глобальну фінансову кризу й воєнну операцію Ізраїлю у секторі Гааза.

До такого висновку прийшла іудейська організація "Антинаклепницька ліга", за замовленням якої у 7 европейських країнах були опитані 3500 респондентів. Так, біля третини опитаних – 31% – вважають, що винуватцями фінансової кризи є іудеї. Результати дослідження приводить ізраїльська газета "Гаарец".

Невдоволення 40% респондентів викликало занадто великий, на їхню думку, вплив іудеїв на найбільші бізнес-структури. Із цим згодні більше половини опитаних із Чехії, Іспанії й Польщі. Також значне число тих европейців, хто взяв участь в опитуванні стали гірше ставитися до іудеїв через воєнну операцію у Гаазі, не можуть простити їм розп'яття Ісуса Христа, а також упевнені, що про Голокост говорять занадто часто.

Представники ADL відзначили ріст антисемітських висловлень в Інтернеті після початку фінансової кризи. При цьому як опитані описують побачений ними зв'язок іудеїв та глобальної фінансової кризи, не уточнюється.

Автор: Соломон ЛІБЕРМАН, Коломия ВЕБ Потрал
Обговорити на форумі