друкувати


На український ринок нерухомості йдуть нові спекулянти

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-16 06:31:33
На український ринок нерухомості прийдуть закордонні інвестори, однак у більшості це будуть спекулянти, вважає голова ради директорів групи компаній "Слав-Інвест" [Київ] Мілан ПАЄВІЧ.

"В Україні будуть інвестори, але у більшості – спекулятивні інвестори", – сказав він у ході "круглого столу" на тему "Ринок житла – 2009: хто і за що буде будувати в Україні?". При цьому ПАЄВІЧ додав, що стратегічні інвестори сьогодні вичікують не "дна" ринку нерухомості, а кроків Уряду для його оздоровлення. "Інституційні, стратегічні інвестори сидять і чекають, не коли ринок дійде до "дна ", а що буде робити Уряд", – сказав він. На думку експерта, незважаючи на кризу, ринок нерухомості залишається найкращим місцем для заощадження коштів.

Крім того, прес-секретар АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд" [Київ] Зоя ФЕДОРЧУК сказала, що в сьогоднішніх економічних умовах будівництво житла за рахунок коштів населення втрачає актуальність – потрібно шукати нові підходи. "Експеримент будівництва житла за кошти населення вичерпується. Слід шукати нові шляхи", – сказала вона.

При цьому директор ТОВ "Компанія з управління активами та адміністрування пенсійних фондів "Фінком Ессет менеджмент" Павло РУЖИЦЬКИЙ спрогнозував "значний викид на ринок заставного житла". На його думку, необхідно розширити список осіб, які зможуть придбати житло на державні кошти у розмірі 3 млрд грн, які Уряд обіцяв виділити на добудову житлових будинків з рівнем готовності 70% і вище. "Слід розширити список людей, які зможуть придбати житло, достроенное за 3 млрд грн. Бо ті, хто стоїть у черзі на отримання житла та держслужбовці, не найплатоспроможніше населення, і не варто чекати, що вони прийдуть і все куплять", – сказав він.

Джерело: Realt.ua
Переклад: Михайло ТЕРЕЩЕНКО, Коломия ВЕБ Потрал
Обговорити на форумі