друкувати


Шахтар і Динамо підрахували збитки

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-16 03:16:19
Гранди українського футболу - донецький "Шахтар" і київське "Динамо" - підрахували свої збитки за 2008 рік. І якщо клуб Ігоря СУРКІСА був збитковим "лише" на 18 млн. гривень, то команда Ріната АХМЕТОВА встановила власний рекорд - 220 мільйонів гривень.

Цього сезону бюджет "Шахтаря" складе близько 65 мільйонів доларів (80 мільйонів у минулому сезоні). "Гірники" будуть вимушені відкласти до кращих часів деякі маркетингові проекти. Зменшаться рекламні витрати і бюджет юнацької академії, а також будуть відмінені виїзні поїздки уболівальників, які раніше фінансував клуб.

"Динамо" теж не приносить прибутку своїм господарям. Проте чистий збиток клубу за 2008 рік був набагато менший - 18 мільйонів гривень. Але на відміну від ФК "Шахтар", президент "Динамо" Ігор СУРКІС не збирається урізати бюджет своєї команди навіть в період кризи. Правда, клуб вимушений розглядати варіанти скорочення деякого персоналу.

Бюджет київського клубу на 2009 рік складе 51 мільйон євро. Але це без урахування трансферів.

Відзначимо, що в попередньому сезоні "Динамо" заявляло бюджет у розмірі 41 мільйона доларів, і ще 20 мільйонів було виділено спонсорами клубу, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі