друкувати


Ю.ЯКИМЕНКО: Політичне майбутнє партії ПИНЗЕНИКА

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-16 02:48:01
У розпал економічної кризи в Україні подав у відставку Міністр фінансів Віктор ПИНЗЕНИК. Він вважає, що його позиція – прагнення низького бюджетного дефіциту — стала "заручником політики". Директор політико-правових програм Центру РАЗУМКОВА Юрій ЯКИМЕНКО припускає, що у Віктора ПИНЗЕНИКА як політика та лідера партії "Реформи і порядок" нині є кілька альтернатив, аби не поставити хрест на своїй політичній кар’єрі. Серед найбільш прийнятних – приєднання до президентського блоку, або створення нового політичного утворення з Арсенієм ЯЦЕНЮКОМ.

"Якщо б "Реформи і порядок" були самодостатньою силою, яка мала б хоч тривідсотковий рейтинг, тоді такий крок [самостійна виборча кампанія] був би логічним. Зараз, коли обговорюється можливість позачергових виборів, такий крок для політичної сили є втратою своїх політичних перспектив. Найкраще їм зараз блокуватися з сильним партнером, а таким поки є БЮТ".

Разом з тим, пан ЯКИМЕНКО наголосив, що професійні розбіжності екс-Міністра фінансів ПИНЗЕНИКА з Прем’єром ТИМОШЕНКО не є вирішальними у партійних справах. Хто тепер посяде в уряді крісло фінансового міністра експерт прогнозувати не береться. Однак сказав, що ця людина має бути хорошим антикризовим менеджером, який усвідомлює коротку перспективу своєї роботи в уряді й розуміє, що всі її дії в умовах економічної кризи будуть сприйматися досить негативно.

Автор: Михайло ТЕРЕЩЕНКО, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі