друкувати


Не дочекавшись матері дитина замерзла на морозі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-16 01:03:02
В Олександрії Кіровоградської області з обмороження ніг у лікарню потрапив місцевий другокласник Давид. Семирічний хлопчик не втік з дому і не бомжував. Його просто забула на вулиці рідна матір, яка пішла на ринок за покпками.

У стані обмороження дитину знайшли сусіди. Мати, яку хлопчик чекав всю ніч, лежачи на підвіконні в парадному, так і не повернулася. За його словами, він пішов з нею на ринок. Мати попросила почекати її біля виходу. Прочекавши на морозі кілька годин вже після того, як ринок закрився, але так і не зустрівши маму, Давид повернувся додому. Стукав і дзвонив у двері, проте в будинку нікого не виявилося.

У травматологічному відділенні хлопчик лежить вже декілька днів. Давид розповідає, що чекав маму, лежачи в парадному на холодному підвіконні. На ніч його до себе забрала сусідка. А вранці дитині стало погано - він не зміг встати на ноги. Лікарі, яких викликала жінка, констатували у хлопчика обмороження обох кінцівок.

Лікар Володимир ПЕТРЕНКО повідомив, що Давид поступив до лікарні з обмороження ніг і загальним переохолодженням організму. За медичними ознаками і параметрам аналізів обмороження дитини відповідає першому ступеню.

Давид до сих пір чекає в лікарні свою маму. Вона ж з незрозумілих причин не дає про себе знати. Тому компанію хлопчику в палаті складають місцеві бомжі та алкоголіки, які в ту морозну зимову ніч опинилися на вулиці. З настанням холодів їх за минулий тиждень надійшло в медичний заклад близько десятка, повідомляють Надзвичайні події.

Обговорити на форумі