друкувати


Уже набридло слухати взаємні звинувачення між високопосадовцями

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-16 12:08:01
Уже давно набридло слухати взаємні звинувачення та паплюження між високопосадовцями. Невже заради кар’єри можна не лише Батьківщину, але і рідну маму зрадити? Очевидно, в нас так.

Чергова порція бруду посипалась через газові домовленості. Невже за 20 днів припинення газу в Україну та Європу не було часу узгодити між собою позицію щодо газових відносин? Такі питання повинні вирішити кращі економісти й експерти. І не так, як декому хочеться, а так, як вимагає сьогодення. Тоді не було б підґрунтя для звинувачень одне одного, що компрометує не тільки наших керівників, але й державу загалом. А, можливо, ці звинувачення переслідують іншу мету: відволікти народ від тієї руйнації, до якої довели Україну? Якщо хтось всі негаразди хоче звалити на світову фінансову кризу, то це неправда. Тому що в Україні панує цілий букет криз, насамперед — внутрішня, яка вдарила по незахищених верствах населення.

Ми прекрасно знаємо, які наші чиновники мастаки на організацію різних тіньових схем. Навіть талановитим японцям і не снились такі речі. А позбавитись в Україні кризи, яка панує майже 17 років, чомусь не вистачає таланту. Мабуть, тому ще в сиву давнину розумне людство придумало такі речі як Конституція, закон, відповідальність. Але з часом ще розумніші люди придумали, як уникнути відповідальності перед законом за скоєні злочини. І придумали недоторканність. А це означає, що поки пройде та процедура, щоб його доторкнутись, за ним уже й слід пропаде. Тому що є країни, які надають політичний притулок таким "нібито" переслідуваним.

Ось і вся філософія. Можливо, якраз тепер потрібно, щоб молоді, розумні політики щось нове придумували для розвитку своєї нації та Батьківщини.

Автор: Ярослав ЖУПНИК із Молодятина
Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі