друкувати


13-річний тато

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-13 05:01:50

Британський школяр Альфі ПАТТЕН став батьком в 13 років. Чотири дні тому його подруга, 15-річна Шантель СТЕДМАН, народила дівчинку. Інцидент стався в місті Істберн в Східному Суссексі. Підлітки займалися незахищеним сексом, до того ж дівчина пізніше зізналася, що забула прийняти протизаплідні пігулки.

За словами новоявлених батьків, дізнавшись про вагітність Шантель, вони були шоковані, але вирішили не робити аборт. Альфі тоді було тільки 12 років, а його подруга була вже на 12-му тижні вагітності. "Я подумав: добре мати дитину", - розповів він в інтерв'ю газеті The Sun після народження дочки.

Ще шість тижнів вони приховували новину від батьків, поки матір Шантель не відмітила, що дочка додала у вазі і у неї округлявся живіт.

Молоді батьки поки не знають на що роститимуть свою дочку. Альфі зізнається, що єдине, що у нього є - це 10 фунтів, які дають йому батьки на кишенькові витрати. Проте, він упевнено заявляє, що "буде хорошим татом".

Його власний батько, 45-річний Денніс ПАТТЕН, має дев'ять дітей і дотримується іншої думки: "Все, що вони знають поки - це те, що мама і тато їм допоможуть". В той же час він зізнається, що син проявляє чуйність щодо дитини: замість того, щоб грати удома в PlayStation, він щодня відвідував дитину в пологовому будинку.

За словами ПАТТЕНА-старшого, син розповів йому, що це був його перший секс і він не знав про можливі наслідки. Як не дивно, тепер Денніс має намір обговорити цю тему з сином. За його словами, можливо, це допоможе запобігти народженню ще одного раннього внука або внучки.

Шантель з маленькою дочкою, названою Мейзі РОКСАН, живе в будинку у своїх батьків з п'ятерома братами. Її батько і мати в даний момент є безробітними. Дівчина повідомила журналістів, що має намір пройти церковні курси і працювати в службі допомоги таким же молодим парам, як вони з Альфі.

На думку журналістів, перспективи юних батьків, не настільки веселі. За наймолодшого батька у Великобританії вважається Шон СТЮАРТ, якому було тільки 12, коли в 1998 році його подруга Ема ВЕБСТЕР народила сина. Через півроку вони розлучилися, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі