друкувати


Українці перемогли на Всесвітніх фестивалях крижаних і снігових скульптур у Канаді

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-12 11:52:48

Композиція "Вертеп" українських скульпторів Ореста ДЗИНДРИ (Львів), Сергія КЛЯПЕТУРИ (Кам’янець-Подільський) та Петра РОМАНЮКА (Київ) визнана найкращою на титулованому "Фестивалі снігових скульптур" у Квебеці.

А львів’янин Мирослав ДЕДИШИН здобув друге місце на не менш відомому фестивалі "Crystal Garden" в Оттаві.

До слова, Україна була вперше представлена на найпрестижніших фестивалях снігових та крижаних скульптур, хоча львів’яни могли милуватися фрагментами майбутньої композиції-переможця ще задовго перед канадцями. Із 5 січня майстри виставили їх перед входом до галереї "Дзиґа" (на фото).

"Фестиваль снігових скульптур" проходив з 2 по 9 лютого у рамках Зимового карнавалу в Квебек-сіті. На конкурс команда скульпторів представила композицію "Вертеп" (висота 4 м, довжина - 6,4 м, ширина - 3 м). Скульптуру робили виключно лопатами та сокирами, оскільки механічні та електричні засоби умовами конкурсу були заборонені.

Також судді конкурсу крижаних скульптур "Crystal Garden" , що проходив в Оттаві, присудили друге місце в одноосібній категорії львівському скульптуру Мирославу ДЕДИШИНУ. За 28 годин, які відводилися на виконання завдання, з восьми блоків криги М.ДЕДИШИН створив скульптуру "Янгол".

Під час визначення переможців конкурсу крижаних скульптур судді враховували перше враження від композиції, технічні навички, складність та дизайн, а також творчий підхід скульптора до втілення ідеї і мистецьку цінність. Загалом зі 100 можливих балів робота М.ДЕДИШИНА набрала 90,2 бали.

20-22 лютого українські митці також візьмуть участь у конкурсі снігових скульптур в Руен-Норанда, де представлять дві роботи під назвою "Перший гріх" та "Дружба" , повідомляє Експрес.

Обговорити на форумі