друкувати


Чай каркаде знижує тиск і запобігає хворобі нирок

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-10 03:14:53

Напій з екстрактом квіток гибискуса сабдаріфа (hibiscus sabdariffa) - відомий у нас як чай каркаде - дуже корисний для здоров'я, зробили висновок американські фахівці. Квіти цієї рослини містять антиоксиданти, які рятують організм від шкідливого впливу вільних радикалів, які пошкоджують клітини.

Завдяки антиоксидантом чай з гибискуса здатний знижувати високий кров'яний тиск, а також знижувати ризик інсульту і захворювань серця та нирок, повідомляє британський The Telegraph.

Вчені досліджували 65 чоловік у віці від 30 до 70 років, які мали підвищений кров'яний тиск. Їх розділили на 2 групи: перша група 3 рази на день пила чай з гибискуса, а друга приймала плацебо (нейтральна речовина, за зовнішнім виглядом і смаком імітує лікарський засіб). По закінченні 6 тижнів вчені зафіксували у людей, які пили чай з гибискуса, зниження тиску в середньому на 7,2%. У деяких пацієнтів тиск знизилися на 13,2%. У групі ж, що приймала плацебо, кров'яний тиск знизився на 1,3%.

Фахівців порадували результати експерименту, однак вони мають намір продовжити дослідження. За словами вчених, слід враховувати й те, що високий кров'яний тиск і гіпертонію провокують такі фактори як екологія, спадковість і неправильне харчування, повідомляють Подробности.

Обговорити на форумі

 друкувати