друкувати


Друга половина 2009 – з'явиться інтерес до ринків що розвиваються

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-09 03:51:46

З другої половини 2009 року ситуація для ринків, що розвиваються, в тому числі для України, почне поліпшуватися, і ряд великих міжнародних корпорацій можуть виявити до них інтерес стратегічного характеру. Однак українським підприємствам в найближчі шість-дев'ять місяців необхідно розраховувати переважно на власні сили, взяти під контроль витрати і навчитися управляти ризиками. Таку думку висловив голова управління цінних паперів інвестиційного банку Тройка Діалог Жак Дер МЕГРЕДІЧЯН [Jacques Der Megreditchian] у Давосі [Двейцарія]. "Вхідний квиток на ці ринки, що розвиваються, став набагато дешевше", – відзначив він. Ж.МЕГРЕДІЧЯН відзначив, що поки передчасно говорити, які конкретно галузі стануть новими пріоритетами для інвесторів після нинішньої кризи.

"Таких прогнозів поки що не роблять, а дивляться, хто як буде адаптуватися до нових умов, та за місяців ситуація повинна почати прояснюється", – пояснив він. Коментуючи плани компанії щодо України, Ж.МЕГРЕДІЧЯН підкреслив, що Тройка Діалог залишається на ринку цієї країни і, як і раніше вважає його перспективним. "Поки що ми намагаємося адаптувати свою присутність, виходячи з того розвитку бізнесу, на який ми чекаємо", – сказав він, додавши, що компанія зменшила команду в Україні. У той же час Ж.МЕГРЕДІЧЯН зазначив, що основні сегменти бізнесу інвестиційного банку – аналітику, брокерідж та продажу – Трійка зберегла. "Ми, напевно, останній інвестбанк неукраїнського похадження, який покриває ринок fixed income (фіксованого доходу)", – додав він.

За словами керівника Тройки Діалог, саме цей сегмент ринку з урахуванням високих прибутковості українських зобов'язань сьогодні викликає інтерес. Ж.МЕГРЕДІЧЯН також підкреслив, що професійні учасники українського ринку капіталу та його регулятори повинні максимально використовувати виниклу інвестиційну паузу для поліпшення інфраструктури, створення основ для підвищення ліквідності. "Ринок дуже вузький, йому потрібна ліквідність, какие-то обсяги, тоді буде і інтерес клієнтів", – сказав керівник Тройки. За його словами, повинні бути чітко визначені приватизаційні перспективи. Він висловив упевненість, що з нормалізацією ситуації на міжнародних фінансових ринках і підвищенням політичної стабільності в Україні інтерес інвесторів до неї повернеться. "Україна достатньо велика країна, щоб у ній був успішний локальний ринок", - сказав МЕГРЕДІЧЯН.

Автор: Соломон ЛІБЕРМАН, Коломия ВЕБ Портал
Джерело: BUILDING.ua
Обговорити на форумі