друкувати


Дівчатам комп'ютер потрібен для спілкування, хлопцям - для вбивств

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-09 12:41:46

Протягом року американські вчені спостерігали за групою з 813 студентів, звертаючи увагу на те, як вони використовують Інтернет і якими іграми цікавляться. Всього в групі було 500 дівчат та 313 юнаків, середній вік яких становив приблизно 20 років. Вченим вдалося з'ясувати, що захоплення молодих людей різняться в залежності від статі. Приміром, хлопці грають у три рази частіше, ніж дівчата. Крім того, молоді люди у вісім разів частіше віддають перевагу жорстоким ігор.

Також вчені відзначили, що дівчата частіше використовують Інтернет для листування або виконання домашнього завдання. Більшість юнаків воліють використовувати його в розважальних цілях, а також для перегляду поточних новин та відвідування порносайтів.

При цьому деякі особливості поведінки спостерігалися у багатьох студентів поза залежністю від статі. Вчені з'ясували, що ступінь пристрасті до алкоголю та наркотиків, а також взаємини з іншими людьми, прямо залежать від ступеня захоплення відеоіграми. Крім того, у тих, хто захоплюється жорстокими іграми, більше сексуальних партнерів, але якість взаємин набагато нижча.

У той же час, американські психологи з Університету Рочестера прийшли до висновку, що комп'ютерні ігри вчать людину справлятися з поставленими перед нею проблемами, а також дозволяють їй насолодитися своєю компетентністю та незалежністю і випробувати почуття задоволення від вирішених завдань.

Джерело: Комсомольська правда в Україні
Переклад: Олег БОРОДАЧ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі