друкувати


Кібернасильство – це одна з найновіших небезпек

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-08 05:01:02

У місті Забже (Польща) зорганізовано майстерні під гаслом "Кібернасильство". Заняття належать до загальнопольської профілактичної кампанії "День Безпечного Інтернету". Метою вишколів є навчити молодих людей, як реагувати, коли їх зачіпають в Інтернеті.

Як розповідає директорка Психологічно-Педагогічної Консультації Уршуля КОШУТСЬКА, кібернасильство – це одна з найновіших небезпек, які появилися у ЗМІ і стосуються, передусім, молоді: "Дуже важливо, щоб порозмовляти з дорослим, або з кимось із батьків, або з учителем, а в деяких ситуаціях варто навіть повідомити поліцію, яка в цьому випадку повинна зреагувати рішуче".

Цей новий вид переслідування, кібернасильство, відбувається за допомогою нових інтернетних технологій – блоґів, СМС-ів та і-мейлів, тому молодь часто й не усвідомлює собі, що таким способом можна когось скривдити. Як додає Уршуля КОШУТСЬКА з Психологічно-Педагогічної Консультації у місті Забже, явище насильства в Інтернеті батьки та вихователі контролюють слабше, ніж фізичне насильство. А в дослідженнях 52 % інтернавтів від 12 до 17 років зізнаються, що вони зазнали словесного насильства: приниження, висміювання чи шантажування, повідомляє Польське радіо.

Обговорити на форумі