друкувати


Слух: Нова Mac OS X буде мати засоби визначення місцезнаходження

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-07 11:08:29

В Інтернеті з'явилася неофіційна інформація про операційну систему Mac OS X 10.6, що відома під кодовою назвою Snow Leopard. За повідомленням Інтернет-джерел, нова програмна платформа матиме систему визначення місця розташування користувача на місцевості.

Оскільки вбудовані приймачі GPS в комп'ютерах Apple відсутні, то для розрахунку координат буде використовуватися інформація від базових станцій бездротових мереж, що знаходяться поблизу (метод тріангуляції).

Крім того, повідомляється, що до складу Mac OS X 10.6 Snow Leopard буде включена розширена підтримка інтерфейсу "мультітач" - технології управління через сенсорний дисплей, що сприймає дотик одночасно в декількох точках. До речі, близько двох тижнів тому компанія Apple одержала патент на інтерфейс мультітач ".

Разом з тим стало відомо, що Apple днями розповсюдила серед тестерів чергову попередню збірку Mac OS X 10.6, що одержала індекс 10A261. Істотних нововведень у цій версії немає, зате розробники підвищили стабільність платформи. Тестери також відзначають дещо більш високу продуктивність операційної системи, повідомляють Подробности.

Обговорити на форумі