друкувати


Польські яблука і картопля у Берліні

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-06 05:29:01

Польські яблука, картопля, печериці, помідори, огірки та вишні підкоряють світові ринки на 17. Міжнародному Ярмарку Фруктів та Овочів "Fruit Logistyka" у Берліні. Майже півтора мільйона тонн яблук може потрапити на європейський ринок, передусім – до Німеччини і на схід: до Росії, України, Білорусі.

Якістю фруктів Польща не поступається світовим стандартам. Єдина проблема – це справне постачання і логістика. Найчастіше польські овочі і фрукти продаються за заниженими цінами. На ринки вони потрапляють під чужою маркою.

Віце-міністр сільського господарства Маріан ЗАЛЄВСЬКИЙ переконує, що далі так бути не може: "Ми – лідери у Європейському Союзі під оглядом ялбук, овочів, полуниць. Ми боремося з Іспанією за перше місце. Вишні, черешні, порічки – тут ми є першими. Добре, що щораз більше людей приїжджає показати свої продукти на виставці, бо ми мусимо цей світ здобути. Але сьогодні треба також мати розбудовану логістику, постачання і під цим оглядом ми все ще відстаємо".

Ярмарок "Fruit Logistyka" у Берліні триває до суботи. Фрукти й овочі показують понад 2 тисячі фірм із 68 країн світу. З Польщі прибули представники 60 виробників, повідомляє Польське радіо.

Обговорити на форумі