друкувати


Івано-Франіквськ може залишитися без газу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-04 04:08:31

Місто Івано-Франіквськ може залишитися без газу - попереджають обласні комунальники. Мовляв, борг Теплокомуненерго за спожитий газ понад 40 мільйонів гривень, ще більше - майже 50 мільйонів за спожите тепло теплоенергетикам боргують мешканці.

Відтак, підприємство практично не може розрахуватися за газ. Керівництво Теплокомуненерго зізнається, що вибити зі злісних боржників кошти підприємство законними методами не може.

Головний комунальник області Роман Семків каже - ситуація на Івано-Франківському теплокомуненерго невтішна. За січень 2009 підприємство спожило майже 5 мільйонів кубів газу і вже боргує за нього 16 мільйонів гривень. Плюс борги попередніх років – в сумі 43 мільйони. Натомість 50 мільйонів гривень тепловикам боргує населення, якщо івано-франківці не розрахуються - наслідки будуть не найкращі - наголошує Роман Семків.

Тим часом керівництво Івано-Франківського Теплокомуненерго каже, усі законні методи "вибивання грошей" з боржників уже випробували, з 10 тисячами споживачів навіть судилися. Інші способи їм не під силу, повідомляє Польське радіо.

Обговорити на форумі