друкувати


Хочете вкоротити собі життя? Робіть так…

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-04 03:09:53

Щодня на наш організм впливають десятки і сотні факторів, кожен з яких або подовжує, або вкорочує наше життя. Рокер Томмі ЛІ одного разу сказав: "ми тут не для того, щоб жити довго, а для того, щоб жити на повну котушку". Багато хто з нас регулярно дотримуються його поради, отруюючи своє тіло і ведучи небезпечний спосіб життя. Хочете дізнатися, як вкоротити своє життя? Тоді читайте цю добірку каталізаторів саморуйнування.

Пожертвуй сном. Нестача сну (менше 7-8 годин на добу) пов'язана з великою кількістю різних проблем зі здоров'ям, включаючи ожиріння, діабет і рак. Втома є не меншим фактором ризику, ніж алкоголь. Та й просто чим менше сну - тим більше часу на саморуйнування.

Ігноруте лікарів. Багато хто вважає, що їх здоров'я не варто півгодинний візиту до лікаря. Ігнорування обстежень і консультацій з лікарями відмінно поєднується з саморуйнування і скороченням вашого життя.

Отупляйте свій мозок. Якщо ви не хочете уникнути хвороби Альцгеймера, то намагайтеся поменше читати, вирішувати кросворди і грати в логічні ігри. Дегенеративні захворювання мозку дуже часті в старечому віці, але все ж таки "зарядка для розуму" може віддалити їх прояв.

Займайтеся сексом з малознайомими людьми. Сам по собі секс не так вже й поганий, питання в тому, як їм займатися. Якщо ви йдете по шляху саморуйнування, то, швидше за все, ігнорируєте засоби захисту, мало знаєте про своїх партнерів і не проходите перевірку на венеричні захворювання. Багато венеричних захворюваннь можуть призвести до безпліддя, так що ви не тільки руйнуєте своє життя, але і запобігаєте появі нового.

Проводьте багато часу за кермом. Саме в ДТП гине більше людей у віці від 1 до 35 років. Багато часу, проведеного за кермом, у поєднанні з недотриманням правил дорожнього руху серйозно підвищують шанси передчасної кончини.

Пийте багато алкоголю. Помірне вживання алкоголю, а особливо вина, може навіть принести користь. Але якщо мета - саморуйнування, то поміркованість буде зайвою. Крім алкоголізму, надмірне вживання алкоголю призводить до серйозних ушкоджень печінки і навіть діабету.

Побільше стресу. Чим більше в житті стресу, тим більше шансів захворіти. При хронічному стресі надниркові залози працюють занадто багато і просто виснажуються, що послаблює імунну систему.

Дивіться телевізор. Телебачення не тільки розважає, але може і утримувати нас на дивані годинами. У США, наприклад, середній житель проводить перед телевізором 9 років свого життя. Ці роки можна було б витратити на щось корисне для здоров'я, але ж мова сьогодні про саморуйнування.

Куріть. Сигарети не просто так називають раковими паличками. Хвороби, пов'язані з курінням, у США займають друге місце серед причин смерті. Всього одна цигарка підніме ваше кров'яний тиск і сповільнить кровообіг, уявіть що може зробити ціла пачка.

Харчуйтеся гірше. У минулому році 400 000 американців померли завдячуючи тому, чим вони харчувалися. Захворювання серця стоять на першому місці в списку причин смерті, і, хоча деякі з них зумовлені генетичними факторами, в основному за них слід дякувати жирній їжі з надлишком цукру. Хочете пампушки з кремом?, повідомляють Ukr.net.

Обговорити на форумі