друкувати


Кохання стало дорожчим

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-04 01:21:55

Учора, купуючи в аптеці цитрамон, який помітно подорожчав від нового року, стала свідком цікавої сценки. У черзі переді мною юна парочка купувала презервативи. І коли почули, яку суму мають заплатити, знітились і попросили щось дешевше. Але продавець відповіла їм, що то була якраз найменша ціна, бо є ще дорожча інтимна продукція. Хлопець із дівчиною перезирнулись, ще раз перерахували спільні гроші, і розчаровані пішли геть.

- Їх можна зрозуміти, - прокоментувала продавець за склом, - за останній місяць вартість презервативів зросла майже у два з половиною рази. Раніше три презервативи найпопулярніших марок коштували близько восьми гривень, а тепер за них треба віддати майже двадцятку. Великі упаковки – по 12 штук – коштують майже 80 гривень. Хто може дозволити собі таке дороге кохання? От молодь і йде з аптеки геть. Хоча навряд чи через це люди менше будуть займатись коханням. Просто згодом побільшає роботи у лікарів.

А тепер трохи статистики. За даними фонду Олени ФРАНЧУК "Антиснід", нині майже кожен сотий українець, старший 15 років, є ВІЛ – позитивним. Існують навіть дані, що торік ЩОДНЯ від СНІДу помирало вісім осіб, а ще 52 дізнавались про свій ВІЛ – позитивний статус. А майже кожен другий випадок інфікування ВІЛ–СНІДом відбувається якраз статевим шляхом.

Ось яку думку з цього приводу має лікарка підліткового кабінету Алла У.:

- Імунна система теперішньої молоді дуже ослаблена. Інфекцій багато, харчування погане, нерви не в порядку, депресія у всіх. Сьогодні діти 14–16 років уже майже усі ведуть статеве життя. І презервативи вони використовують значно частіше, ніж гормональні препарати, лейкопластирі чи механічні засоби. Навіть у тих країнах, де у навчальних закладах стоять апарати з безкоштовними презервативами, існує проблема з венеричними хворобами. То що вже казати про нас! Якщо ми хочемо вберегтися й існувати як нація, добре би було, як це не смішно звучить, почати із презервативів…

Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі