друкувати


В Івано - Франківській області 6,6 млн грн невиплачених зарплат

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-04 12:23:10

Невиплата зарплат - найболючіша сторона фінансової кризи. В таких умовах неймовірно важко погасити попередню заборгованість, яка в нашій області на 1 січня становила 6,6 мільйонів гривень.

За словами Олександри ГРИНІВ (на фото), начальника відділу організації заробітної плати, соціальних відносин та партнерства головного управління праці та соціального захисту населення обласної державної адміністрації, заборгованість 6,6 млн грн мають підприємства великого і середнього класу, малі підприємства сюди не входять. При чому діючі підприємства, які не повинні мати таких боргів, мають заборгованість 3 млн грн. Стільки ж заборгували працівникам підприємства-банкрути, серед яких не всі припинили діяльність і також повинні розрахуватися з працівниками.

Що гірше, вважає пані ГРИНІВ, через вплив економічної кризи підприємства, які раніше не мали проблем з виплатою заробітної плати, тепер змушені зменшувати тривалість робочого часу, відправляти працівників у вимушені відпустки, а то й зовсім затримувати зарплату, повідомляє ОТБ Галичина.

Обговорити на форумі