друкувати


Найкращий студент Прикарпаття живе у Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-03 03:32:29

Приємно було дізнатись, що почесне звання "Студент Прикарпаття – 2008" виборов коломиянин Юрій ВЕНГРИНЮК, студент 4 курсу юридичного факультету Прикарпатського університету імені В.СТЕФАНИКА. Звісно, захотілось познайомитись із вундеркіндом, розповісти про здібного хлопця усім. Може, комусь захочеться, як і Юркові, бути кращим в усьому?

Отже, Юрій ВЕНГРИНЮК – випускник – відмінник Коломийської ЗОШ №1. Після першого курсу юридичного факультету коледжу права і бізнесу екстерном здав екзамен за 11 клас і вступив до Прикарпатського університету на державну форму навчання. Одразу почав займатись науковою діяльністю. Щаблі його успіху – серйозні і вагомі. За підсумками третього етапу конкурсу 2007 року стипендіальної програми "Завтра.UA", згідно з рекомендаціями Піклувальної ради стипендіальної програми Всеукраїнської благодійної організації "Фонд Віктора ПІНЧУКА – соціальна ініціатива", Юрка визнано переможцем у числі 314 кращих студентів України. Його наукова робота "Діяння, пов’язані з ризиком" була високо поцінована поважним журі й удостоєна стипендії у розмірі 6 тисяч гривень.


Юрко з батьками


Нині Юрко – голова Івано–Франківського осередку Ліги студентів – правників України. Юні науковці проводять тренінги, конкурси на регіональному й всеукраїнському рівнях, спілкуються з однодумцями зі США, Великобританії, інших країн. Студенти намагаються не тільки аналізувати ситуацію, яка склалась у нашій державі, але й активно заявляють про власну спроможність вплинути на неї. Юрко також має кілька наукових праць англійською мовою. Зокрема у Ризі вийшло його дослідження про детекцію брехні.

Власне, якраз із бажання створити суспільну гармонію в Україні, і народилась у Юрія ВЕНГРИНЮКА мета – стати юристом. Можливо, це був поклик крові. Бо його прадід по материнській лінії – Станіслав Прокопович ТРАЧ – після навчання у Відні працював спочатку суддею, а після Сибіру – адвокатом у Коломиї. В принципі, перед всебічно обдарованим юнаком були відкриті різні шляхи. За ним досі плаче консерваторія. Але Юрко обрав собі юриспруденцію, і зрозумів, що це – його покликання.

А музика… Музика залишається його віддушеною. Про стан Юркової душі свідчать мелодії, які він виконує повернувшись додому. Батьки одразу знають – сумно йому, радісно чи гірко. У 2005 році високий виконавський рівень юного піаніста відзначило поважне журі конкурсу "Нові імена України". Йому пропонували вступ до найпрестижніших музичних вузів. Юрко не зрадив музиці. Він зробив її своєю супутницею на шляху до життєвого успіху.

Улюблені Юркові предмети: теорія права, історія держав і права зарубіжних країн, кримінально – процесуальне право, криміналістика. Його майбутнє йому чітке і зрозуміле: Юрій ВЕНГРИНЮК мріє стати головою Верховного Суду України або Прем’єр – міністром України. Хлопець свідомий того, чого прагне. Він справляє враження цілеспрямованої і упевненої у собі людини. Хтозна, може якраз у Коломиї зростає той Прем’єр-міністр, який виведе Україну на найвищий світовий рівень розвитку? Ще трохи почекаємо…

Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі