друкувати


2010: ЯЦЕНЮК – потенційний конкурент ТИМОШЕНКО

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-02 04:43:38

У статті "Пєрєдвиборниє будні Юліі ТІМОШЄНКО" на Українській Правді за авторством Мустафи НЕЄМА серед іншого зазначається, що "у ТИМОШЕНКО вже розпочалася активна фаза підготовки до президентських виборів на місцях. За інформацією Української Правди, представники БЮТ вже почали роботу в регіонах. "Два тижні тому на нараді Юлія ТИМОШЕНКО особисто попросила всіх почати роботу по округам", – повідомив один з учасників наради Українській Правді.

Що є важливим на даний час для країни, що "на даний момент новим об'єктом нападок з боку команди Юлії ТИМОШЕНКО став Арсеній ЯЦЕНЮК". НАЄМ зазначає, що стартом передвиборчої кампанії можна вважати заяву Юлії ТИМОШЕНКО в ефірі П'ятого каналу про можливе фінансування екс-спікера Українського парламенту співвласником RUE Дмитром ФІРТАШЕМ.

За словами НАЄМА: "Це повідомлення з'явилося відразу після повернення прем'єр-міністра з Москви. За словами супроводжували її осіб, у столиці РФ ТИМОШЕНКО були пред'явлені докази співпраці ЯЦЕНЮКА та газового монополіста. Зокрема, одним з аргументів стали почастілі контакти між екс-спікером та Володимиром ГРАНОВСКІМ – колишнім топ-менеджером телеканалу Інтер." ТИМОШЕНКО переконали, що ніби саме його підтримкою він нібито заручився.

Що є особливо знаковим, за інформацією джерел Української Правди, в оточенні Юлії ТИМОШЕНКО побутує думка, що Арсеній ЯЦЕНЮК розглядається як її потенційний конкурент у 2010 році відразу кількома командами: групою Ріната АХМЕТОВА, групою Дмитра ФІРТАША і навіть самим Віктором ЮЩЕНКОМ.

"Навіть якщо Яценюк не виграє, він може зіграти як технічний кандидат – значно послабити позиції Тимошенко в першому турі, а вже в другому турі вони розберуться і без нас", – розповіло Українській правді джерело в БЮТ. Як виглядає, найближчим часом оточення ТИМОШЕНКО зробить все, щоб "приклеїти" Арсенію ЯЦЕНЮКУ ярлик "сина полку олігархів".

Як стверджує Українська Правда, "існує інформація про те, що і сам ЯЦЕНЮК активно включився в президентську кампанію. Джерела Української правди стверджують, що експериментальної майданчиком для майбутнього кандидата в президенти стануть... позачергові вибори до Тернопільської обласної ради, котрі призначені на 15 березня цього року".

Як саме і в якій якості виступить ЯЦЕНЮК на цих виборах, поки неясно, але результати деяких внутрішніх опитувань свідчать про те, що в традиційно БЮТівскій області, рейтинги колишнього спікера загрозливо високі. Тому, упевнені ті ж джерела, БЮТ зробить все, щоб не допустити проведення позачергових виборів у Тернопільській області та будь-якими шляхами спробує їх зірвати, зазначається на Українській Правді.

Автор: Петро ВОЛЯ, Коломия ВЕБ Портал
Джерело: Українська Правда
Обговорити на форумі