друкувати


А.ЯЦЕНЮК: Якщо стоятиме питання про відставку уряду, я проголосую проти

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-30 05:50:47

"Я категорично проти відставки уряду, тому що це поглиблення дестабілізації", – заявив сьогодні лідер Фронту Змін Арсеній ЯЦЕНЮК в інтерв’ю журналістам на Світовому економічному форумі в Давосі. – "Відставка уряду спровокує тільки одне – тотальне безвладдя".

Арсеній ЯЦЕНЮК зазначив, що старий Уряд повинен працювати, адже немає альтернативи для створення нового. "Якби була нова коаліція і новий уряд, тоді було б зрозуміло: одних – відправляємо у відставку, на інших – покладаємо відповідальність", – наголосив він.

Арсеній ЯЦЕНЮК запропонував Уряду працювати далі. "У них є більшість, яка підтримується комуністами. Хай вони приймають кадрові рішення всередині уряду і хай намагаються виходити з кризової ситуації. Тому якщо буде стояти питання на порядку денному про відставку уряду, я проголосую проти", – підбив підсумок лідер Фронту Змін.

Сьогодні лідер Фронту Змін також візьме участь в Українському ланчі, де він буде одним з ключових доповідачів. Модератором дискусії буде екс-комісар ЕС з зовнішніх зв’язків, канцлер Оксфордського університету, співголова Міжнародної Кризової Групи [International Crisis Group] Кріс ПАТТЕН. Окрім Арсенія ЯЦЕНЮКА заплановані виступи інвестора і філантропа Джорджа СОРОСА та відомого колумніста газети New York Times Томаса ФРІДМАНА.

Головною темою обговорення на Українському ланчі буде система міжнародних економічних і фінансових відносин, яка формується під впливом кризи. Учасники ланчу спробують визначити концепцію подальшого економічного розвитку України з урахуванням нових ризиків і нових можливостей та відповісти на питання: Як покращити інвестиційний клімат в Україні? Як розвиватимуться відносини України із Росією та Заходом в умовах кризи? Що необхідно зробити, щоб створити стабільну політичну ситуацію в Україні?

В Українському ланчі візьмуть участь понад 200 представників провідних світових компаній, політики і громадські діячі з України, Росії, США, Німеччини, Франції та інших країн, представники українських і міжнародних ЗМІ.

Автор: Петро ВОЛЯ, Коломия ВЕБ Портал
Джерело: Прес-служба Фронт змін
Обговорити на форумі