друкувати


Макроекономічні прогнози ПИНЗЕНИКА реальні

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-29 03:37:25

"Більшість, на жаль, обговорює те, чи документ, що з’явився на Українській Правді готував міністр ПИНЗЕНИК, чи ні. І не концентрується на самій його суті. Можу сказати, що макроекономічні прогнози на 2009 рік, які ми розробляли у листопаді-грудні 2008 року, й є актуальними досі, перегукуються із цим документом", — сказав у коментарі агенції ZAXID.net директор економічних програм Центру РАЗУМКОВА Василь ЮРЧИШИН.

Він повідомив: "Ми прогнозуємо, що негативні кризові хвилі зійдуться саме наприкінці першого кварталу 2009 року. Саме тоді очікується суттєве падіння промислового виробництва. На той час ще не відновиться експорт. Через спад економічної активності відбуватиметься затримки з виплати зарплат, зниження доходів населення в цілому. Потреба виплачувати зовнішній борг, створює високий тиск на діяльність України на міжнародних валютних ринках, відтак, тиск на національну валюту". Експерт додав: "Попри те, що кризові хвилі зійдуться наприкінці першого кварталу, це не означатиме, що ми досягнули дна кризи, за яким іде відновлення".

За словами В.ЮРЧИШИНА, щоб відновлення настало, потрібні адекватні консолідовані рішення української влади. Тим часом, найбільший ризик для України — саме відсутність єдності у владі. "Помічаючи перші ознаки кризи, влада в інших країнах створювала координаційні ради, комітети. Їхні рішення трансформуватися у постанови урядів, і саме така єдність позицій допомагає адекватно реагувати на виклики. — прокоментував експерт Центру РАЗУМКОВА — У нас же жодні заходи не можуть бути вжиті належним чином, дати позитивний ефект, оскільки єдності немає", повідомляє ZAXID.net.

Обговорити на форумі