друкувати


Уже 7 місяць триває реконструкція НСК "Олімпійський"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-29 03:06:32

Уже сьомий місяць триває реконструкція Національного спортивного комплексу "Олімпійський", де має пройти фінал футбольного чемпіонату Євро-2012. Нині там закінчують роботи на нижньому ярусі трибун.

Розбиті трибуни нижнього ярусу на столичному стадіоні "Олімпійський". Будівельники обіцяють, що сидіння почнуть встановлювати з наступного тижня (фото: Андрій ЄЛОВІКОВ)

Уже сьомий місяць триває реконструкція Національного спортивного комплексу "Олімпійський", де має пройти фінал футбольного чемпіонату Євро-2012. Нині там закінчують роботи на нижньому ярусі трибун.

У вівторок зранку тривали роботи з укріплення стадіону. На його території, з боку Черепанової гори, забивали коли. Уже вбито 424 палі, залишилося опустити в землю ще 25. Бетонні укріплювачі спускають у землю на глибину від 12 до 25 м. Вони мають зміцнити споруду, убезпечити її від будь-яких зсувів. Будівельники хочуть завершити ці роботи завтра, у п’ятницю. Після цього одразу почнуть кріпити сидіння нижнього ярусу. На території стадіону одночасно працюють 75 будівельних машин.

Олег Пахомов заступник головного інженера компанії "Солстрой" каже, на стадіоні працюють у три зміни. Щодня в першу виходить 743 робітника. На другу й третю — по сто робітників.

— Навіть 31 грудня тут працювали до десятої вечора. А першого січня робочий день почався о восьмій ранку. Ми навіть трохи випереджаємо графік, — каже Пахомов "ГПУ".

Будівельник Ігор Олійник живе в місті Нетішин Хмельницької області. На заробітках у столиці вже два роки, будував багатоповерхівки "Київміськбуду". На "Олімпійському" працює вісім місяців. Мешкає у гуртожитку.

— Раніше казали, що на ремонт стадіону найматимуть іноземців, потім притихли. Та ми його самі побудуємо! Мені вдома кажуть, аби я добре працював. Бо від мене залежить імідж країни, — говорить Ігор.

Олег Пахомов каже, на трибунах після реконструкції сидітимуть 68 тис. уболівальників. Згідно з вимогами УЄФА, нижній ярус припіднімуть, аби краще було видно поле.

У вівторок о 10.00 на нараду в адмінбудівлю "Олімпійського" прийшов міністр сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко. Він розповів "ГПУ", що комісія УЄФА три дні, з 20 по 22 січня, перевіряла роботу проектувальника, підрядника та замовника реконструкції.

— Ми отримали дуже високу оцінку, а тепер маємо наростити темпи робіт. На даний момент жодних проблем із фінансуванням немає, — повідомляє Юрій Павленко.

Автор: Оксана ХУДОЯР
Джерело: Газета.ua
Обговорити на форумі