друкувати


Сім спортивних див світу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-29 03:05:01

Траса "Формулы-1" у Монако очолила список семи спортивних чудес світу за результатами опитування британських уболівальників. Вона отримала 18% голосів і випередила каталонський стадіон "Камп Ноу" (15%) і стадіон "Пташине гніздо" у Пекіні (14%).

1. Траса "Формули-1" у Монте Карло (18%) "Гран-прі Монако" проводиться на міській трасі Монте-Карло (князівство Монако) з першого чемпіонату світу 1950 року по теперішній час (не було включено в чемпіонат 1951-1954 років). З 1929 по 1948 роки до виникнення "Формули-1" "Гран-прі Монако" з автогонок проводилися як незалежні спортивні змагання. Перемога у "Гран-прі Монако" вважається однією з найпрестижніших в чемпіонаті "Формули-1".

2. Стадіон "Камп Ноу" (Барселона) (15%) Домашня арена футбольного клубу "Барселона". З моменту свого відкриття у 1957 році стадіон належав каталонському футбольному клубу і спочатку був названий "Estadi del FC Barcelona" (стадіон ФК "Барселона"), хоча вже тоді в народі його знали як "Камп Ноу". Офіційно свою нинішню назву він отримав у 2000 році.

"Камп Ноу" – найбільший за місткістю стадіон не лише в Іспанії, але й в усій Європі: він містить 98 772 глядачів. Згідно рейтингу УЄФА стадіон оцінюється у п'ять зірок.

3. Стадіон "Пташине гніздо" (Пекін) (14%) Пекінський національний спортивний комплекс "Пташине гніздо" займає 20,4 га в Олімпійському парку в Пекіні. На цьому стадіоні, розрахованому на 91 тисяч глядацьких місць, пройшли церемонії відкриття і закриття Олімпіади-2008 і Паралімпіади-2008, легкоатлетичні змагання і фінальний матч футбольного турніру.

4. Стадіон "Сантьяго Бернабеу" (Мадрид) (5%) Футбольний стадіон, розташований у місті Мадрид, Іспанія. Є домашньою ареною футбольного клубу "Реал" (Мадрид). Входить до списку п'ятизіркових футбольних стадіонів. Другий за величиною стадіон Іспанії, після "Камп Ноу". 4 трибуни по 5 ярусів рядів кожна містять загалом 80 354 глядачів. Названий на честь президента "Реала" Сантьяго Бернабеу, за часів правління якого клуб виграв 6 Кубків чемпіонів і безліч внутрішніх трофеїв.

5. Стадіон "Джузеппе Меацца" (Мілан) (4%) Стадіон "Джузеппе Меацца", також відомий як "Сан-Сіро", – футбольний стадіон, розташований у місті Мілан, Італія. Є домашньою ареною двох футбольний клубів – "Мілана" та "Інтера". Названий на честь дворазового чемпіона світу Джузеппе МЕАЦЦИ. Загальна місткість – 82 955 глядачів.

6. Стадіон "Маракана"(Ріо-де-Жанейро) (4%) Офіційна назва стадіону "Маріо Філью" – другий за величиною футбольний стадіон у світі. Його називають справжнім дивом спортивної архітектури, а також храмом другої бразильської релігії – футболу. Є домашньою ареною клубів "Фламенго" і "Флуміненсе". Містить 97 тисяч глядачів.

7. Арена "Melbourne Cricket Ground" (Австралія) (4%) Арена "Melbourne Cricket Ground" (MCG) є найбільшим стадіоном в Австралії і одним з найбільших у світі. Він також знаменитий тим, що його оточують найвищі у світі світлові щогли. Стадіон відкритий ще в 1854 році. Потім він ще двічі реконструювався в 1992 і 2006. На даний момент його місткість складає 100 тисяч глядачів, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі