друкувати


Будьте уважні, злодіїв побільшало

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-29 12:25:34

Зловмисник, житель одного з сіл Надвірнянського району, спокусився на компенсацію, яку отримала односельчанка за заподіяні торішньою стихією збитки. Довідавшись про це і вловивши момент, коли жінка пішла на роботу і в оселі нікого не було, злодюжка розбив вікно та проник до помешкання.

Там він усе ретельно обнишпорив, однак грошей не знайшов. Як з’ясувалося, господиня заздалегідь подбала, аби вони не потрапили до чужих рук. Чи то з розпуки, чи аби не залишитися без здобичі, зловмисник прихопив собі дещо з одягу та речей домашнього вжитку.

Коли ввечері жінка повернулася з роботи та виявила розбите вікно і гармидер у хаті, то, звісно, звернулася до міліції. Правоохоронці, розслідуючи злочин, не оминули увагою односельця потерпілої, котрий уже був судимий за крадіжки. Коли міліціонери навідалися до нього, чоловік відсипався після добрячого чаркування. Та, найголовніше, саме у нього вдома знайшли викрадені в жінки речі.

Невдача спіткала й злодія з Косівського району, котрий поцупив гаманець у продавщиці крамнички. Жінка тримала сумочку з особистими речами під прилавком. Один із відвідувачів, до речі, раніше неодноразово судимий, скориставшись, що продавщиця відволіклася на бесіду з колежанкою, засунув туди руку і професійно поцупив гаманця. Потім спокійно вийшов з магазину.

Злодія вирахували швидко. Цьому посприяла встановлена у магазині відеокамера, яка зафіксувала той момент, коли зловмисник засунув руку під прилавок. Щоправда, 38-річний житель Косова, коли його затримали, спробував було зробити великі очі, мовляв, нічого не крав і таке інше. Але коли йому продемонстрували відеозапис, зрозумів, що нічого не залишається, як написати явку з повинною, повідомляє Галичина.

Обговорити на форумі