друкувати


ЛАЗ хочуть продати китайцям

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-28 06:21:03

Голова Львівської ОДА Микола КМІТЬ заявляв про те, що готовий продати китайським бізнесменам Львівський автобусний завод, який може бути викуплений у російських інвесторів братів ЧУРКІНИХ. "Ми готові посприяти, якщо китайська сторона зацікавиться, у тому, щоб Львівський автобусний завод був викуплений у теперішніх власників – росіян братів ЧУРКІНИХ Ми хочемо, щоб це підприємство повернуло колишні потужності", – сказав КМІТЬ.

На даний момент питання про майбутню долю Львівського автомобільного заводу є відкритим. Щоб вирішити конфлікти і напрацювати план дій, сьогодні у Львівській облдержадміністрації за ініціативою її голови відбулося координаційна нарада.

Інтерес до ЛАЗу проявляли Yutong і KingLong. Китайські автобусні холдинги вже давно шукають вихід на європейський ринок, але поки що їх поставки локальні. У той же час, Україна та сусідні країни СНД могли б стати досить великим ринком збуту для китайських автобусів, які вже опановують передовий досвід европейських автобусних фірм. Крім того, сам ЛАЗ також має багато корисного для майбутнього партнера.

Для львівської влади вже очевидно, що наступний інвестор підприємства повинен бути з автобусного бізнесу і володіти власними можливостями, а не лише фінансовими ресурсами.

Джерело: Аuto-Сonsulting
Переклад: ОЛЕГ БОРОДАЧ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі