друкувати


Рейтинг найбільш небезпечних районів Києва

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-28 06:11:54

З приходом кризи в Києві з неймовірною силою почав процвітати кримінал, і безпека городян виявилася під загрозою. У зв'язку з цим був складений список районів столиці, які за 2008 рік вибились у лідери за різними видами злочинів, пише Газєта по-кієвскі.

З точки зору безпеки лідером є елітний Печерський район – там багато охоронюваних адміністративних будівель, також висока міліцейська активність, у зв'язку з компактним проживанням еліти. Втім, злочини є і тут, але вздійснюються "злочинцями-профі". Пасуть задніх "непопулярні" – околиці Дарниця та Борщагівка.

Солом'янський – лідер по "домушниках" У цьому районі дуже багато старих будинків, де у парадних входах немає домофонів та консьєржів. Єдиним "захистом" служить морально застарілий кодовий замок, який, як вважають самі оперативники, не береже під'їзд навіть від бомжів. Чимало господарів економлять тут на надійних замках. Саме цей фактор і манить сюди квартирних злодіїв. За минулий рік тут обікрали 419 квартир, а розкрили всього 74 крадіжки. Детективи виправдовуються, що якщо про крадіжку повідомили пізно, скажімо, через день, то знайти злочинців у багатомільйонному місті досить проблематично. Хоча дуже часто трапляється, що квартирних "бомбістів" ловлять на інших крадіжках і за знайденими у них речами вже дізнаються про попередніх епізодах.

У Дарницькому районі, особливо на "Рембазі", ще у 70-х роках минулого століття поселялися багато колишніх зеків. А велика кількість промислових зон зумовила негарну репутацію цієї місцевості. Мешканці скаржаться, що на околицях з настанням темряви страшно з'являтися, мовляв, патрулів тут не побачиш днем з вогнем, і якщо маршрут з роботи пролягає повз "Рембазу" – чекай біди.

За минулий рік в Дарницькому районі зареєстровано 96 випадків хуліганства, розслідували тільки – 54. Друге місце за кількістю хуліганських витівок у Дніпровського району – 59 злочинів (розкрито 26). Всього на один випадок відстає Деснянський – 58 (розслідували - 23). І це тільки те, що потрапило у міліцейську статистику, адже в більшості випадків люди з-за недовіри до "органам" не пишуть заяву. Найбезпечніше було у Подільському – 23 злочини.

Святошино перетинає відразу кілька міжміських трас, що є дуже зручно для автозлодіїв. Викрали автомобіль у дворі, і через 10-15 хвилин вже за межею міста по дорозі на Житомир, Луцьк або Рівне. За минулий рік в цьому районі вкрали 100 автомобілів, вдалося знайти тільки 33.

Як вважають оперативники, масово викрадачі у Центр не суются, адже на викраденій машині доведеться проїхати через повміста, щоб потрапити на одну з доріг, що ведуть у сусідню область. Це зайвий час і ризик – патруль ДАІ може зупинити. Тому краще красти у Святошино. Оперативники радять жителям залишати своїх "залізних коней" винятково на охоронюваних стоянках.

У Шевченківському районі "бавляться" наркотиками та зброєю. Активність наркоділків у міліції пояснюють тим, що за територією він один з найбільших, адже у свій час об'єднав три старих райони Києва. У старих будинках і гуртожитках проживає "неблагонадійний" контингент, який доставляє клопоти міліції та законослухняним своїм сусідам. За 2008-й рік тут було 491 злочин, пов'язаних з наркотиками. Розкрили – 476. Найчастіше знаходили незареєстровану зброю – 26 разів.

Джерело: ugmk.info
Переклад: Олег БОРОДАЧ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі