друкувати


Чистка в уряді: кулуарна версія

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-28 10:09:26

Разом з членами Кабміну за квотою НУ-НС можуть бути замінені чотири міністри від БЮТ. У Кабінеті міністрів очікуються кадрові зміни. Суттєво "очистити" уряд пообіцяла прем’єр-міністр Юлія ТИМОШЕНКО.

Позбутися своїх посад, в першу чергу, можуть голова МНС Володимир ШАНДРА та міністр юстиції Микола ОНІЩУК (вони обидва призначені за квотою НУ-НС).

Як повідомляє 28 січня газета "Комерсант-УкраЇна" з посиланням на власні джерела, у фракції вже називають можливих наступників ОНІЩУКА.

Кандидатур дві: член "Народної самооборони", народний депутат Віктор ШЕМЧУК і представник депутатської групи "За Україну!", народний депутат Роман ЗВАРИЧ. Вчора пан ЗВАРИЧ підтвердив цю інформацію і заявив про готовність обійняти посаду.

Втім, ротація не обійде і чиновників, які представляють інтереси БЮТ. За даними видання, склад уряду можуть залишити голови Мінфіну, Мінекономіки, Мін природи, Мінтрансу.

За інформацією "Комерсанту", один з міністерських портфелів коаліція збирається віддати представникові Української народної партії.

В УНП, чий лідер Юрій КОСТЕНКО розглядається як найбільш вірогідний кандидат на посаду голови парламентського комітету з ПЕК, також розраховують отримати посаду міністра вугільної промисловості, який зараз обіймає Віктор ПОЛТАВЕЦЬ. Його може змінити народний депутат Олександр КЛИМЕНКО (НУНС).

Альтернативний варіант – УНП може отримати посаду міністра економіки, тоді місце Богдана ДАНИЛИШИНА займе депутат Олександр СЛОБОДЯН.

Крім того, пишуть ЗМІ, разом з членами Кабміну за квотою НУ-НС можуть бути замінені чотири міністри від БЮТ: крім Богдана ДАНИЛИШИНА, йдеться про міністра охорони навколишнього природного середовища Георгія ФІЛІПЧУКА, міністра транспорту і зв'язку Йосипа ВІНСЬКОГО і міністра фінансів Віктора ПІНЗЕНЕКА.

Слід зазначити, що, як повідомили декілька джерел, очолити Мінфін може співголова ради інвесторів при Кабінеті міністрів Сергій ТИГІПКО, якому напередодні не вдалося повернути посаду голови Нацбанку, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі