друкувати


О.ТЯГНИБОК: Московське ханство наклало 10-ти річну данину на Україну

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-27 02:28:54

Лідер Всеукраїнського об'єднання СВОБОДА Олег ТЯГНИБОК в інтерв'ю на телеканалі 1+1 у коментуючи підсумки російсько-української газової війни, зазначив: ”Всеукраїнське об'єднання СВОБОДА гостро реагувало на ситуацію в газових відносинах. Ми підготували відповідну заяву, брали участь у пікетуваннях московського посольства та консульств в Україні. Але, найголовніше, ми маємо зробити серйозні висновки з цієї ситуації.

Росія завжди вела, веде і буде вести війну проти України: інформаційну, економічну, енергетичну, дипломатичну, культурну, мовну, іміджеву. Росія організувала небачену антиукраїнську істерію усередині країни. Росія, на відмінну від українських чиновників, зуміла переконати Європу і своїх аґентів, що у газовій війні винна саме Україна. Ми програли не лише інформаційну війну, але й газову. Бо влада в Україні є антиукраїнською по суті. Вона не може захищати національні інтереси України. І з цього потрібно робити висновки.

У газовій війні ми маємо апелювати до Европи. Европейські країни мають купувати газ на східному, а не на західному кордоні України. Ми маємо повернутися до Будапештського меморандуму 1994 року. Країни-ґаранти США та Великобританії ґарантували нам захист не лише під час військової загрози, але й економічної. Тепер або вони мають виконати ґарантії, або ми матимемо право відмовитись від меморандуму і відновити ядерний статус України.

Росія посадила Україну на газову голку. Тепер ми змушені купувати протягом 11 років величезні об'єми газу. Ми отримали найвищі в Европі розцінки на газ і найнижчі на транзит.

Влада в Україні нашпигована агентами Кремля. Вони не будуть воювати з Москвою, не будуть їй протистояти. У них спільний бізнес та спільні інтереси. Найбільший з них – президентські вибори в Україні.

Московське ханство обклало Україну 10-тирічною даниною! Ціна питання – ярлик на князювання в Україні.

Україна потребує зміни системи влади. Ми маємо провести докорінне очищення влади. Провести люстрацію. Змінити систему влади – на президентську. Парламент треба скоротити і обмежити його функції. Потрібно перейти до пропорційної системи виборів з відкритими списками. Потрібно запровадити виборність суддів. Треба створити прозору і легку систему відкликання Президента, депутатів і суддів. Це і стане виходом із ситуації. Бо енергетичну, економічну, газову чи іншу війну ми можемо виграти, коли матимемо ефективну та національно свідому владу".

Джерело: прес-служба ВО Свобода
Обговорити на форумі