друкувати


Новий Mercedes E-Class здивував шпигунів і оглядачів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-26 10:53:28

Довгоочікувана прем'єра нового Mercedes-Benz E-Class пройшла нещодавно на закритій презентації у Детройті. Представлена публіці "ешка" перевершила всі очікування і припущення про те, яким буде нове покоління легендарного бізнес-класу. Численні шпигунські фотографії і суперечки оглядачів втратили свою актуальність – Mercedes став ще елегантнішим, функціональнішим, розкішнішим та безпечнішим.

За рівнем оснащення і опціям новий E-Class впритул підібрати до представницькому класу S. Крім застосовних на флагманській моделі систем, "ешка" може похвалитися унікальними можливостями і розробками.

Новинка оснащена 20 новітніми електронними системами. Серед них система розпізнавання дорожніх знаків і система контролю дорожньої розмітки. За бажанням водія завдяки перебудованим датчикам можна проконтролювати наявність автомобілів у недоступні дзеркалам зоні. У темний час доби водієві допоможе система Night View Assist. Функція – це датчик нічного бачення, що передає зображення з дороги на спеціальний екран. Наявність такого приладу в автомобілі теоретично дає можливість їздити з вимкненими фарами.

Втім, перевірити на практиці цю теорію навряд чи вийде. В якості опції в автомобілі будуть встановлювати систему Adaptive Main Beam Assist. Суть винаходу полягає в автоматичному регулюванні головного освітлення. В залежності від дорожніх умов фари будуть коригувати насиченість та довжину променів світла. Також система буде самостійно включати дальне світло. При появі зустрічного транспорту розумна електроніка відключить його.

Фахівці Mercedes-Benz також оснастили новий Е-Class спеціальним капотом, який у разі зіткнення з пішоходом припіднімется за долі секунди. За запевненнями розробників, це нововведення дозволить значно зменшити кількість травм, яка заподіюється пішоходам при наїзді.

З новинок безпеки водія варто відзначити систему Attention Assist, датчики якої контролюють динамічний стан автомобіля, стежать за погодними умовами і навіть за фізичним станом водія. Якщо водій почне клювати носом, "асистент уваги" збадьорить його різким звуком і яскравими квітами на панелі приладів.

Інша нова система в цей час буде аналізувати дорожню обстановку, і при виникненні критичної ситуації розумний Е-Class натягне ремені безпеки і стане гальмувати самостійно. Перелік систем безпеки, якими автомобіль буквально напханий, практично не залишає сумнівів – німецький бізнес-клас може претендувати на найвищий бал EuroNCAP. Так само як і на звання автомобіля з однією з найширших лінійок двигунів.

Гамма моторів буде налічувати одинадцять варіантів, серед яких – дизельний Bluetec, що відповідають вимогам Евро-6. Найменші двигуни об'ємом 2,1 літра мають позначення Е 200 CDI. Три мотори з чотирма циліндрами і подвійним послідовним турбонадувом відрізняються ступенем форсування і кількістю кінських сил (136, 170 та 204 л. С.). Далі йдуть двигуни з індексом "350" і "350 BlueTec". Перший має 231 кінської силою, другий трохи слабше, але екологічніший – мотор відповідає вимогам Евро-6.

Бензинові агрегати отримали у шильдики літери "CGI", які говорять про безпосереднього впорскування палива. Стартують оновлені мотори з позначки 1,8. Незважаючи на малий обсяг, потужність двигуна складає 184 к с. Наступне в лінійці – "Е 350", з 292 кінськими силами. Доступні будуть і версії E 350 4MATIC – з повним приводом і легендарний Е 500.

Спеціальна версія Е 63AMG порадує шанувальників спортивних седанів потужністю в 525 к. с. Відмінності в потужності та обсяг двигуна – досить істотні. Німецький концерн завжди відрізнявся наявністю всього спектру комплектації для будь-якого смаку. На підтвердження цього в новому Е-Class будуть встановлюватися різні підвіски.

У дорогих версіях автомобіля буде встановлена пневматична система амортизаторів з можливістю регулювання за бажанням водія. До речі, пневмопідвіску можна буде опційно встановити і у демократичніші за вартістю версії. У класичному варіанті на середніх "ешках" будуть стояти адаптивні амортизатори (застосовуються на C-Class). На найпростіших версіях машини в базовий пакет увійде проста пружинна підвіска, зі звичайними амортизаторами.

У Німеччині ціни на новий E-Class починаються від 41 тисяч евро. У максимальній комплектації автомобіль обійдеться в 70 тисяч.

Автор: Олексій ГРІМІНЧУК
Джерело: Infox.ru
Переклад: Михайло ТЕРЕЩЕНКО, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі