друкувати


Президент Польщі про фінансову кризу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-23 04:43:50

Президент Польщі вважає, що перед обличчям фінансової кризи у Польщі і у світі, необхідно проаналізувати результативність економічних інструментів, які раніше застосовувалися.

Лєх Качинський зустрівся у палаці Бельведер з експертами, щоб обговорити економічну ситуацію в країні і світі.

Президент звернув увагу, що хоча основною причиною кризи у Польщі, є фінансовий крах, та все ж таки певні сигнали кризи, були помітні й раніше:

"Після років швидкого розвитку, надійшли складніші часи. Ми знаємо, що причин здебільшого треба шукати поза межами нашої країни. Хоча, звичайно, необхідно також добачити, що сповільнення економічного розвитку почалося у перших кварталах 2008 року, а не тоді, коли почалася світова криза".

Лєх Качинський вважає, що необхідно проаналізувати в чиїх руках знаходиться банківський капітал. На думку президента, проблему обороту капіталу можна було б висвітлити, коли б мати повну інформацію на цю тему:

"70 з чимось відсотків банків (йдеться не про їхню кількість, а капітал), - це банки, які свої керівні органи мають поза межами Польщі. Може це немає ніякого значення, а може має велике значення.

На таке запитання абсолютно однозначної відповіді немає, ходять різного роду балачки про відплив валюти, про специфічну політику керівних органів окремих банків, головних їхніх власників. Але, я не можу сказати про те, що маю повну інформацію у цій сфері".

Президент Польщі вважає, що перед обличчям фінансової кризи у Польщі і у світі, необхідно задуматися, чи спосіб мислення, який панував у сучасній економічній думці, вже вичерпався, повідомляє Польське радіо.

Обговорити на форумі