друкувати


Коломийщина: Візитка сільського голови

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-23 11:54:22

Громада села Велика Кам’янка на нещодавніх позачергових виборах сільського голови уперше зробила свій вибір на користь жінки — Оксани Макарчук. Виборювати це право їй довелося у суперництві із трьома чоловіками, без довірених осіб і матеріальної підтримки збоку. Але їй допомогли повірити в себе друзі, родина, односельці, адже за 23 роки, відколи вона незмінно працювала бухгалтером в сільській раді, нікому не відмовила у допомозі чи пораді, ось і заслужила шану і довір’я людей.

— У нас велике і гарне село, — із задоволенням розповідає пані Оксана, — працьовиті й талановиті люди. Є чудові школа і дитсадочок, стадіон, на якому часто проводяться районні спартакіади. Гордістю не лише села, а й усього нашого краю є народний аматорський ансамбль танцю «Прикарпаття» Будинку культури, а ось сам Будинок культури потребує капітального ремонту. Серед першочергових завдань і вирішення земельних питань — виготовити державні акти, знайти дбайливого і порядного інвестора.

— Чи допомагають Вам підприємці, хто Ваша опора на селі?
— Будемо старатися налагодити з усіма співпрацю. Наразі відчутну підтримку маю від депутатів сільської ради Михайла Кузьмича та Василя Бойчука і депутатів районної ради Ігоря Гіся та Мирослава Адамського.

— Ви ж теж депутатські обов’язки виконували?
— Два терміни поспіль як сільський депутат. На своєму окрузі за наказом виборців посприяла у ремонті вулиці Богдана Хмельницького. Ще б так вдалося вирішити з освітленням сільських вулиць.

— А як у Вас щодо соціальних проблем — безробіття, дитячої бездоглядності.
— Наше село не так і далеко від міста, отож хто хоче працювати, знаходить роботу. За кордоном не так уже й багато шукають кращої долі. Але у нас інша біда, теж притаманна усій Україні, — частина молоді зловживає алкоголем, а через хмільну голову — і неповага до старших, особливо прикро, якщо до рідних батьків.

— Розкажіть про свою сім’ю.
— У мене двоє дітей. Донька Наталя працює інспектором в управлінні соцзахисту, тепер у декретній відпустці, онучці Лілі — рік і десять місяців. Син Володя та чоловік працюють продавцями у ТзОВ «Садиба». На виборах найбільшу моральну підтримку я відчувала від сина і зятя Василя.

— Якими захопленнями заповнюєте вільний час?
— Люблю вишивати і доглядати за квітами. Вони в мене скрізь — і в хаті, і на дворі. Біля їхньої краси відпочиваєш, набираєшся сил і віри, що всі труднощі, негаразди минуться. Ми вже стільки пережили — і дефіцити, і купони, мине й ця економічна криза, треба лише не опускати додолу ні голову, ні руки. Ось такого оптимізму я й бажаю усім своїм односельцям. А ще — у здоров’ї і благополуччі зустріти й проводити Новорічно-Різдвяні свята.

Автор: Вікторія КОХАН
Джерело: "Вільний голос" для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі