друкувати


Англійська – це круто!

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-23 11:26:37

Англійська – це круто! Перейнявшись таким лозунгом, безліч батьків, а подекуди і студентів та школярів, поринули у світ вивчення іноземної мови. Не шкодуючи ні фінансів, ні особистого здоров’я всі прагнули наблизити до себе чи своїх найдорожчих чад "світле майбутнє", яке неодмінно ототожнювалося з перспективами виїзду за кордон, вдалим працевлаштуванням та добрим заробітком.

Однак, через деякий час з’ясовувалося, що самостійне студіювання мови справа не з легких, а додаткова допомога репетитора часто не дає гарантії успіху і впливає виключно на оцінки в атестаті. На прості домашні запитання: "Як перекладається іноземна пісня, що лунає по радіо, або ж про що написала тета з Канади?", перекладач-початківець знизував плечима і бурмотів щось незрозуміле. Після декількох сімейних суперечок поставало питання: або дитина не обдарована мовними талантами, або вивчає місцевий діалект, мало зрозумілий у англомовних країнах.

Для тих, хто і досі картає себе сумнівами, можемо поділитись досвідом: мову найкраще вивчати у її ж середовищі - безпосередньо в країні використання. Якщо такої можливості немає, шукайте живого американця британця, канадійку ... і пробуйте спілкуватися.

Зокрема, в нашому місті ви зможете реально оцінити набуті знання і навички відвідавши Коломийський молодіжний центр (КМЦ). З 2006 року тут працює клуб англійської мови. Заняття проводять справжні її носії - волонтери Корпусу Миру США, зокрема, на сьогодні - це Метью КОНДЛІ та Блер КОРСІ... В КМЦ ви зможете отримати мовну практику і скоригувати знання з граматики. Вікових обмежень не існує. Найголовніше – не забудьте прийти!

Наша адреса: м.Коломия, вул Петлюри, 11, тел. 50875.

Автор: Ірина БАБІНСЬКА
Джерело: прес-центр ГО "Коломийський Молодіжний центр" для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі