друкувати


НСК "Олімпійський" зможе прийняти 63 467 глядачів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-22 04:18:19

Вчора в Будинку футболу відбулося засідання за участю керівника департаменту з питань стадіонів та безпеки УЄФА Марка ТІММЕРА, директорів арен англійських клубів "Арсенал" та "Ліверпуль" Джона БІТТІ і Джеда ПОЙНТОНА, експертів УЄФА Давида ПЕТРІАШВІЛІ і Бена ВЕЕНБРІНКА, глави ФФУ Григорія СУРКІСА, міністра у справах сім'ї, молоді та спорту Юрія ПАВЛЕНКА, керівників НСК "Олімпійський", а також проектної команди з реконструкції головної арени країни.

Інспектори, перш за все, оцінили позитивну динаміку змін в реконструкції арени, на якій запланований фінал Еuго-2012, а також висловили задоволення ходом робіт на НСК "Олімпійський". Зокрема, визначено, що з кінця жовтня 2008 року, в відповідності з графіком, тривають будівельні роботи на нижньому ярусі стадіону. На даний момент повністю завершено обстеження стану існуючих споруд, а також розроблений оновлений генплан функціонування національного спорткомплексу під час проведення Euro-2012.

Генеральний проектувальник проаналізував вісім варіантів для досягнення максимальної місткості "Олімпійського". І, врешті-решт, був обраний проект, згідно з яким так звана чиста місткість НСК складе 63 467 глядачів (повна місткість - 69 423). Крім того, за результатами державного тендеру були визначені дві консалтингові компанії для супроводу реконструкції - Strategic Leisure (Великобританія) і Роугу Architects (Фінляндія).

- Виконання українською стороною своїх зобов'язань по реконструкції НСК "Олімпійський" на сьогодні ми оцінюємо виключно позитивно, - сказав керівник департаменту з питань стадіонів та безпеки УЄФА Марк ТІММЕР. - Ми задоволені тим, як вирішуються проблемні питання, на яких ми акцентували увагу за час попереднього візиту в жовтні 2008 року. Вважаємо, що досить позитивним моментом є й залучення до реалізації проекту консультантів Strategic Leisure і Роугу .

Звичайно, основна маса робіт ще попереду, і доведеться докласти максимум зусиль. Проте зараз ми можемо констатувати, що реконструкція стадіону йде за графіком. Якщо позитивна динаміка збережеться і надалі, то в травні ми зможемо рапортувала перед виконавчим комітетом УЄФА: стадіон у Києві зводиться належним чином і в разі подальшого відповідності графіку робіт буде зданий в експлуатацію у раніше обумовлені терміни - до червня 2011 року.

-Чи не вперше ми чуємо від експертів УЄФА схвальні відгуки, - підкреслив президент ФФУ Григорій СУРКІС. - Це означає, що нині українська сторона працює як єдина команда, а наша країна впевнено йде до своєї мети. Хочу запевнити, що ми й надалі будемо нарощувати темпи підготовки. Упевнений, спільними зусиллями нам вдасться на належному рівні провести в Україні та Польщі чемпіонат Європи 2012 року.

Обговорити на форумі