друкувати


Гайда пікетом на банки!

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-22 12:22:06

Через економічну кризу учасники новоствореного івано-франківського комітету із захисту підприємців і городян обіцяють пікетувати філії Нацбанку та всіх комерційних банків в обласному центрі Прикарпаття.

Наразі підприємці об’єдналися аби захищати свої законні права і свободи, які у важкий для країни період щохвилини порушуються. Представники малого та середнього бізнесу, що найбільше потерпають у час економічних негараздів кажуть, що можуть втратити не тільки працівників, яким зараз немає чим платити, але й усе нажити роками і важкою працею майно.

Ще кілька місяців тому підприємці охоче брали валютні кредити через низькі відсоткові ставки. Тепер курс долара стрімко зріс, а віддавати борг нема чим. Окрім того, переважна більшість банків односторонньо збільшила кредитну ставку.

Хоча навіть із такої ситуації є вихід. На думку ділових людей Прикарпаття, їхні справи можуть покращитися, коли валютні кредити перевести у гривневі по курсу, що був на момент підписання кредитного договору з банком. Для цього потрібно прийняти відповідний законодавчий регулятивний акт. Якщо найближчим часом нічого не зміниться, обурені бізнесмени вдаватимуться до жорстких дій, бо вони вже нічого і нікого не бояться.

Долучитися до лав протестувальників підприємці закликають і працівників бюджетної сфери. у них сьогодні спостерігається невиплати зарплат, багато людей відправлено у вимушені відпустки

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі