друкувати


Війна війною, а забезпечення народних депутатів за розпорядком

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-21 05:15:38

Про це свідчить бюджет-2009, в якому жодного пункту про заходи з подолання фінансової кризи, проте на утримання апарату Верховної Ради передбачено 598133,1 тис. грн. На стаціонарне медичне обслуговування нардепів й керівників органів державної влади виділено ще 91296,5 тис. грн., на поліклінічно-амбулаторне обслуговування – 77040,5 тис. грн. Нічогенька сума? Зате можна бути впевненим, що хоча б трохи більше 500 українців будуть мати міцне здоров’я. З таким фінансуванням та пристойною зарплатою його не складно зберегти.

А як щодо тих верств населення, які ціною свого здоров’я рятували життя мало не цілій Європі? Мова про ліквідаторів ЧАЕС та їхні родини, тих, хто найбільше постраждав від чорнобильської катастрофи. Звичайно, ці люди не настільки "багато" зробили для добробуту українського народу, як Верховна Рада, щоб у головному фінансовому документі країни витрачати такі ж суми ще й на відновлення їхнього здоров’я. Тому й стає їх з кожним роком все менше.

Віктор ПОЗНЯК, голова коломийського осередку ВГО "Союз. Чорнобиль. Україна", розповів, що на виконання державної програми "Чорнобиль" постійно не вистачає грошей, тому відмінено багато пільг, ніхто не враховує, що люди змушені по п’ять-шість разів на рік лікуватися стаціонарно.

Зате протягом минулого сесійного тижня (13-16 січня) Верховна Рада серед ухвалених документів затвердила й Постанову "Про внесення зміни до деяких законів України", де встановлено "пільги на безоплатне поховання осіб, які брали участь у бойових діях на території інших країн"...

Автор: Оксана ПАЛІЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі