друкувати


І.КРІЛЬ: Газ по 360 доларів – нищівний удар, якого завдав економіці України власний уряд

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-20 03:58:47

"У газових домовленостях ТИМОШЕНКО-ПУТІНА інтереси України не враховані. Фактично, Україна погодилась дотувати російську економіку. З тим же успіхом домовлятися про ціну на газ можна було посилати Петра СИМОНЕНКА", - так прокоментував лідер Єдиного Центру, народний депутат України Ігор КРІЛЬ підписання газових домовленостей Юлії ТИМОШЕНКО у Москві.

Ігор КРІЛЬ заявив, що в результаті багатомісячних переговорів все звелося до того, що "Газпром" виставив свої умови, а глава уряду на них погодилась. "У такому разі невідомо, для чого було витрачати бюджетні кошти і так часто відправляти урядові делегації до Москви", - наголошує голова Єдиного Центру.

На думку КРІЛЯ, "не треба вводити в оману людей. Ми платитимемо за газ 360 доларів, а не 235, як сьогодні говорить Кабмін. Це нищівний удар, який власний уряд завдав економіці країни". "У порівнянні з минулим роком ціна зросла вдвічі. Це може завдати смертельного удару металургам, хімікам, іншим галузям", - наголосив народний депутат.

"Розрекламована ТИМОШЕНКО знижка на ціну газу – це глузування з України. Європейська ціна – це вартість самого газу плюс транзит із Росії до кінцевого споживача. Природно, що в України вона має бути нижчою, адже ми не можемо платити за транзит самі собі", - наголосив Ігор КРІЛЬ.

Політик вважає, що за цю вигадану "знижку" Україна платить реальними грошима. "Збереження пільгової ціни на транзит газу – це фактично дотації російській економіці на суму близько 3,5-4 млрд. доларів щорічно. А це – 14 річних бюджетів Львова або 9 річних бюджетів Харкова чи 50 бюджетів Полтави", - наголосив Ігор КРІЛЬ.

Джерело: Прес-служба Єдиного Центру
Обговорити на форумі