друкувати


Росія та Україна понесли збитки, проте, російські втрати - більші

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-20 03:20:42

Росія відновила постачання газу до Європи та України. Чергова газова суперечка добігла кінця.

Професор Антоні КАМІНСЬКИЙ з Польської академії наук вважає, що не можна чітко визначити переможця в цьому конфлікті. Політолог зазначив, що подальше затягування цього конфлікту не було в інтересах ані Росії, ані України, проте в довгостроковій перспективі саме Москва може виявитися потерпілою стороною.

За словами професора КАМІНСЬКОГО, такий висновок можна пов'язати з планами диверсифікації поставок газу в Європу: "Україна також добре не вийшла на цій грі, адже міжнародний імідж Києва не є найкращим. Я вважаю, що обидві країни понесли збитки, проте російські втрати у тривалішій перспективі, - більші. Адже, на даний момент пришвидшилася справа реалізації газопроводу Nabucco. З точки зору непередбачуваності Росії, будівництво Nabucco - це більш термінова справа ніж Північний газопровід".

Газопровід Nabucco має з’єднати Каспійський регіон з Європою. 27 січня в Будапешті відбудеться міжнародна конференція, основною темою якої буде перспектива будівництва цього трубопроводу. Реалізація проекту Nabucco буде означати для Європи не лише новий шлях постачання газу, а також доступ но нових газових родовищ, повідомляє Польське радіо.

Обговорити на форумі