друкувати


Ахіллесова п'ята Московії

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-20 11:31:48

Російська Федерація сьогодні перебуває в ситуації монгольської орди в ході розпаду. Росія сьогодні нагадує монгольську Орду в ході розпаду. Розділ Московії – це природний процес, який неможливо зупинити. Його можна лише сповільнити.

У коментарях, що оцінюють політичну ситуацію, котра змінилися внаслідок агресії Російської Федерації проти Грузії, можна зустріти твердження, що це черговий тріумф Росії – вона робить, що хоче. Інший світ – лише фон. Доля Грузії і грузин вирішена, а всі обіцянки допомогти Грузії брехливі і пусті. Але чи мають рацію ті, хто так каже?

Російська Федерація сьогодні перебуває у ситуації монгольської Орди в ході розпаду. Колись лідери СССР розуміли це і намагалися запобігти у міру своїх можливостей. Вони знали, що їм не вдасться зупинити розвал СССР, але хотіли перервати його, не допустити тотального розпаду на дрібні частинки. Вони вирішили повторити маневр ЛЄНІНА з одностороннім перемир'ям. Якщо хто не знає, у чому полягало одностороннє перемир'я ЛЄНІНА, – це щось подібне на одностороннє перемир'я СААКАШВІЛІ, тільки в набагато більшому масштабі. Цей маневр описується у звітах про подорожі та географічних відкриття: мандрівники захищаються від крокодилів, кидаючи з берега у річку маленьких негритят.

Совєтські лідери, щоб уникнути абсолютної катастрофи, вирішили провести контрольований вибух. Щось подібне до того, як вовк, що потрапив у капкан, відгризає собі лапу. Вони вирішили пожертвувати частиною території СССР, щоб зберегти інше. Ситуація була безпрецедентна, тому треба набратися досвіду. Дослідним полігоном були країни народної демократії, а самими навчаннями – так звана осінь народів. Виявилося, що ці маневри були необхідні, тому що не все пішло згідно з планом.

Коли лідери СССР збагатилися досвідом осені народів, то уже більш спритно відрізали ті частини, які все одно не могли втримати, і зберегли ті, які вирішили захищати від подальшого розпаду.

Московія, яка виступає в різних видах – то Царство, то СССР, а то Російська Федерація – є геополітичною реінкарнацією монгольської Орди, і доля РФ буде така ж, як Орди. Розпад Московії – це природний і неминучий процес. Болісні зусилля володарів Московії затримати їй розпад заздалегідь приречені на невдачу, тому що вони штучні. Розпад Московії не можна зупинити, як не можна було у свій час зупинити розпад монгольської Орди. Можна лише затримати, та й то ненадовго.

У лідерів Московії зруйнована країна. Їм не вдалося відновити економіку. На даний момент це сировинна економіка головні надходження до бюджету – доходи від експорту газу і нафти. Це робить економіку Московії нестабільною та залежною від зовнішніх умов, особливо від технічного прогресу. Достатньо, щоб хтось винайшов ерзацнафту і газ.

Сировина відігравало важливу роль ще в СССР. Саме оте падіння цін на нафту та газ прискорило падіння СССР і змусило його лідерів власними руками здійснити контрольований розпад. Не тільки Рональд РЕЙҐАН, Президент США, на смерть загнав СССР гонкою озброєнь, але і падіння цін на нафту і газ підрізало його коріння.

Ця залежність Московії від цін сировини дуже добре відома її лідерам. Вони роблять всілякі зусилля, щоб якомога більше підвищити ціну сировини. Тут не місце на повний аналіз їх методів, але можна вказати хоча б на вплив СССР на атомну енергетику. У 50-х і 60-х роках минулого століття атомна техніка користувалася величезною популярністю. Наприклад, готелі у Лас-Вегасі рекламували себе тим, що з балконів у їхніх номерах можна бачити ядерні гриби після вибухів у пустелі Невада. Лідери СССР, використовуючи агентуру впливу, змінили ці настрої на протилежні. Люди замість того, щоб пов'язувати свої надії з ядерними технологіями, бояться їх. Лідери СССР потрудилися як слід, наприклад, мирних демонстрантів проти ядерних технологій забезпечували зброєю, у тому числі і протитанковими гранатометами.

Дії керівників СССР викликали в усьому світі величезне відставання у розвитку технологій. Якби атомна енергетика розвивалася на вільному ринку, сьогодні вона давала б більшу частину електроенергії в світі, електроенергії дешевої та загальнодоступної. Більшість нафти перероблялося б на мастильні масла. Нафта була б дуже дешевою. Правителі СССР нашкодили всьому світу, зупинили прогрес, не дали можливости боротися з бідністю вони відповідальні за те, що люди вмирають від голоду, вони заподіяли нестерпні страждання неймовірну кількість людей. Але зате виграли кілька років існування СССР.

Якщо правителі Московії могли використовувати такі методи у минулому, слід очікувати, що вони скористаються ними і зараз. Сьогодні у Московії точно такі ж проблеми, що й у СССР.

Поширення знань про існування технології дешевого виробництва палива призведе до падіння цін на нафту і газ, а звідси до падіння доходів від їх продажу, падіння надходжень до бюджету Російської Федерації. Отже це криза бюджетна, криза фінансова, економічна криза, криза соціальна, криза політична. Штучно призупинений розпад Московії продовжиться.

Якщо про це знаю я, то тим більше знають правителі Московії. Знають і протидіють. В організаціях, покликаних впроваджувати в життя технології, конкурентні стосовно нафти і газу, досить сильні агенти впливу московських спецслужб. Вони явно проводять диверсії, не допускаючи впровадження технологій, небезпечних для існування Росії. Спеціалізовані журнали та адміністрація, яка приймає рішення про фінансування досліджень, теж пронизані агентурою.

А найбільш популярні ЗМІ створюють клімат, ворожий винахідникам. Створилася ситуація аналогічна тій, що була за часів комунізму. Точно так само існує цензура, котра на цей раз має дуже специфічні цілі. Цю інформаційну блокаду можна подолати методами, аналогічними Минулого підпільної видавничої діяльності, – повсюдної громадською активністю.

До падіння цін на нафту і газ призведе вже саме інформування громадськости про існування нових технологій дешевого і масового виробництва рідкого та газового палива. У міру того, як ці технології будуть проходити все нові етапи впровадження, ціни будуть падати все нижче. До речі, такі технології вже існують. Їх можна розвинути та впровадити в промисловому масштабі. І це була б найкраща допомога Грузії, нам самим і всьому світу.

Автор: Гжегож РОССА [Grzegorz Rossa]
Джерело: Eioba, Польща
Переклад: Андрій КАТРИН-МИХАЙЛЕНКО, Коломия ВЕБ Портал
[Правила розповсюдження статті: тільки для благородних цілей, заборонено використовувати в інтересах Московії.]
Обговорити на форумі