друкувати


Відіслати звичайний лист у межах України - 1 гривня 50 копійок

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-19 04:24:01

У час, коли все довкола зростає в ціні не по днях - по годинах, тільки й устигаєш за новими повідомленнями. Віднедавна стало дорожче уже й відіслати листа. Купувала на пошті конверти до нового року по гривні, а оце недавно за таку саму послугу заплатила на 50 копійок більше.

Вартість поштових послуг торік уже зростала, тож про причини останнього здорожчання цікавлюсь у в.о. начальника Коломийського вузла зв’язку Ярослава САВЧУКА.

- Так, відіслати звичайний лист, до 20 грамів, у межах України стало дорожче на 50 копійок. Тепер це коштує 1 гривню 50 копійок. Дві гривні 20 копійок (на 75 копійок більше) доведеться заплатити за бандероль до 100 грамів. Вартість кілограмової бандеролі – дві гривні 25 копійок (на 1.60 грн. більше).

Зросли й ціни за надсилання листів і посилок за кордон. Усе прив’язано до курсу долара, тож за лист за кордон тепер треба викласти на 1 цент більше, а за просту бандероль – на 17 центів.

А причини подорожчання поштових послуг можна відгадати з першого разу. Звісно, криза в економіці нашої країни не могла обійти пошту, рентабельність якої за 9 місяців минулого року становила всього 1 відсоток! Ще трохи поштової статистики – у галузі працюють понад 47 тисяч листонош. Їхня середня місячна зарплата – утричі нижча за середню зарплату в країні. Та чи врятує цих простих листонош ще одне підвищення поштових тарифів?..

Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі