друкувати


Половина українських дітей не піде в школу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-17 01:36:16

Зі всіх дітей, що народжуються в Україні, тільки половина стає першоклашками. З тих, хто йде до першого класу, через два-три роки залишається лише половина. Такі страшні цифри озвучила під час прес-конференції начальник відділу інформації Асоціації військових вчених-учасників бойових дій Наталя ЛЕНІНСЬКА.

Методика підрахунку експерта проста: є статистика народжуваності і є статистика по кількості дітей, що пішли до першого класу. Остання цифра удвічі менша за першу. "Куди ці діти поділися - ніхто не знає", - говорить Наталя ЛЕНІНСЬКА. За її словами, з того часу, як Україна стала незалежною, облік дітей в країні практично не ведеться. Якщо в Радянському Союзі дитину, яка не прийшла до школи 1 вересня, відразу починали розшукувати, то в незалежній Україні цим займатися нікому. Обліку підлягають лише малюки до одного року. Доля дітей старше за 1 року вже нікого не хвилює.

Виходячи з цих даних, експерт робить висновок, що "зниклі діти", швидше за все, стали безпритульними. Зокрема, з числа дітей "заробітчан", що не займаються власними дітьми роками.

Наталя ЛЕНІНСЬКА прогнозує посилення криміногенної ситуації в Україні саме за рахунок ось цієї "прихованої частини айсберга". "Сьогодні безпритульні діти вже організовуються. Цих дітей не тисячі - цих дітей вже мільйони". "Ми прийдемо до того, що діти підпалюватимуть бабусь біля ощадкаси", - попереджає експерт і пропонує негайно провести облік дітей "і визначитися, що з ними робити", повідомляє Освітній портал.

Обговорити на форумі