друкувати


Найдорожчі футбольні трансфери усіх часів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-16 10:38:06

Зінедін ЗІДАН, Луїш ФІГУ, Ернан КРЕСПО - історія і легенди світового футболу. Водночас самі великі суми трансферів також повязані з цими іменами.

Зінедін ЗІДАН - 76 мільйонів євро

Зінедін ЗІДАН (на фото) і досі найдорожчий футболіст планети. У фіналі Чемпіонату світу 98-го Зізу забив два голи, збірна Франції вперше в історії виграла світову першість. Зідан змусив шаленіти самого президента Жака ШИРАКА. Не дивно, що ціна лідера італійського "Ювентуса" зросла у кілька разів. Проте у 2001-му це не зупинило мадридський "Реал", адже тоді "Королівський клуб" саме збирав зіркову команду. У підсумку "Реал" розщедрився на 76 мільйонів євро. І навряд чи пошкодував про це. Бо ЗІДАН допоміг клубу виграти всі можливі трофеї.

Луїш ФІГУ - 58,5 мільйона євро

Свого часу португалець Луїш ФІГУ приміряв футболку мадридського "Реала". І теж за чималі гроші - більше п'ятдесяти восьми мільйонів євро. На відміну від ЗІДАНА, ФІГУ не вдалось уникнути гучного скандалу. Адже португалець перебрався до Мадрида з Барселони - найпринциповішого футбольного ворога "Королівського клубу". Тож неприємності не забарились. Каталонські вболівальники нарекли колишнього улюбленця зрадником. Фігу називали юдою та повією. Попри все ФІГУ витримав образи і виступав у "Реалі" 5 років.

Ернан КРЕСПО - 53,6 мільйона євро

Колишній бомбардир італійської "Парми" - Ернан КРЕСПО - також у трійці найдорожчих футболістів світу. Десять років тому він допоміг "Пармі" виграти Кубок УЄФА. Одразу після цього аргентинець приглянувся заможному римському "Лаціо". Ця команда заплатила за гравця більше 50-ти мільйонів євро. Вже у першому сезоні в Римі КРЕСПО виправдав аванси. Він став найкращим бомбардиром Серії "А". Щоправда, 2002-го аргентинець перейшов до "Інтера".

Автор: Дмитро ЄВЧИН
Джерело: K1
Обговорити на форумі