друкувати


Ігор КРІЛЬ: Потрібні спільні дії

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-15 05:07:19

"Парламент і уряд мають зрозуміти, що "відсидітися в окопах" не вдасться. Потрібні скоординовані дії, які дозволять Україні швидко зменшити свою вразливість в енергетичній сфері", - таку думку висловив лідер Єдиного Центру, народний депутат України Ігор КРІЛЬ (на фото) в інтерв’ю "Газеті по-українськи".

"Нам цілком до снаги швидко, за два-три роки, провести реальну реформу комунального господарства. Бюджетних грошей, за умови їх правильного і не корупційного використання, вистачить сповна. Відмовившись від неефективних тепломагістралей, ми збережемо мільярди гривень, якими зараз гріємо мерзлий грунт", - підкреслив Ігор КРІЛЬ.

"Кожен засклений під'їзд, лічильник тепла й води, віконний склопакет зменшить нашу енерговразливість. Це слід зрозуміти всім: і людям, і владі. Чим не завдання для спільних дій? У цих спільних діях — запорука того, що з цієї кризи ми вийдемо сильнішими", – наголосив лідер Єдиного Центру.

"Україна має розпочати переговори з країнами Європи про укладення прямих угод на транспортування російського газу. Тобто всі європейські споживачі купуватимуть паливо на кордоні Росії та України, а далі — увесь транзит до кінцевого пункту призначення забезпечить українська сторона, у власності якої перебуває найпотужніша на континенті ГТС. І ніякого шантажу, жодних перебоїв!", – заявив лідер Єдиного Центру, народний депутат України Ігор КРІЛЬ в інтерв’ю виданню "Газета по-українськи".

Саме прямі угоди з європейськими країнами, на думку народного депутата, унеможливлять "газовий рекет, до якого вдалася наша сусідка. По суті, Росія зробила європейські держави одночасно заручником і інструментом своїх геополітичних і геоекономічних амбіцій. Водночас це наочно підтвердило, що справи України — це справи Європи, і навпаки", – підкреслив політик.

Джерело: Прес-служба Єдиного Центру
Обговорити на форумі