друкувати


Дають сьогодні – сьогодні й бери

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-13 05:24:59

Ось і нажила ворога в особі власної бабці, яку минулого року відмовила стояти в черзі за тисячею гривень під Ощадбанком. На її побоювання, що може не вистачити всім, відповідала: якщо держава передбачила на це кошти, то забрати гроші можна буде будь-коли без зайвих проблем. І зовсім забула поцікавитися, який саме орган влади наобіцяв вкладникам компенсацію знецінених вкладів.

А слід було. Бо постанова Кабміну зовсім не означає, що слова не розійдуться з ділом. От якби Верховна Рада ухвалила такий папірець, на нього, можна було б надіятися, зважали б при затвердженні державного бюджету, хоча й не гарантовано. А так постанова уряду на 2008 рік втратила чинність, а нової нема. Тож треба було, як і робили багато жителів Коломийщини, – "дають сьогодні – сьогодні й бери, тобто хапай і ті крихти, які підкинули".

Заступник голови Коломийського відділення ВАТ "Ощадбанк" Наталя ГАВРИЛЮК розповіла, що в Коломиї виплатили гроші вкладникам, зареєстрованим до березня 2008 року. Це 17300 людей, а всього чекали на повернення заощаджень 33500 коломиян. Тобто ще майже половина тих, хто заповнив документи у 2008 році, чекатимуть, поки з Києва надійдуть кошти.

Українська криза то тут, то там, де це вигідно політикам. А про те, що за цю тисячу гривень вже купиш на чверть менше, ніж того року, ніхто й не говорить. Не актуально, хіба перед виборами знову хтось захоче пропіаритися. А от як нам вибратися із ситуації, коли на своє мусиш чекати в чергах, ніби не маєш права. І стосується це не тільки знецінених радянських карбованців.

Автор: Оксана ПАЛІЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі